İzmit / Doğruhaber

Operasyonunu ardından İzmit Umut-Der başkan yardımcısı Davut Taşketin yazılı bir açıklama yaparak operasyona tepki gösterdi. Sabah 6’da operasyon düzenlenerek ev ve dernek binalarının arandığını anlatan Taştekin, “Toplumu ifsat eden tüm şer odakları kendi evlerinde rahat içinde uyurken ne yazık ki, toplumu ıslah etmeyi kendilerine şiar edinmiş olan derneğimize, 17 Ocak sabahı baskın düzenlenmiş ve aramalar yapılmıştır. Saat 06.00 sularında dernek başkanımız İzzet KAZAK ve dernek müdavimlerinden Veysel OĞUZ, Muhammed Emin DUMAN; Gebze Dost-der`den Ramazan KISA ve İstanbul Furkan-der Başkanı Nizamettin YAÇİN`in evlerine baskın yapılarak gözaltına alınmışlardır. Ayrıca, daha ismini öğrenemediğimiz bazı kardeşlerimiz de gözaltına alınmıştır. Tamamen derneğimizi zan altında bırakmaya ve yasal faaliyetlerimizi sekteye uğratmaya, aynı zamanda bazı şer odaklarını da memnun etmeye yönelik olan bu baskınları esefle kınıyoruz” dedi.

Yapılan operasyonunun yetkililer tarafından çıkarılan yasal düzenlemeleri hiçe saydığını belirten Taştekin, “Cumhurbaşkanından, en alt kademedeki mülkî amire kadar dillendirilen sivilleşme, demokratikleşme ve ağızlarından düşürmedikleri, toplumu insan hakları ve evrensel hukuk normlarına getirme hedefleri ne yazık ki bu hukuksuz uygulamalarla boşa çıkmıştır. Kardeşlerimizin hiçbir hukukî gerekçe olmadan, çok rahat bir şekilde gözaltına alınmış olmaları, bir hukuk devletinden ziyade polis devletinin icraatlarını anımsatan uygulamalardır. Bu yapılanlar, söylenenlerin ve yapılan yasal düzenlemelerin tamamen sözde kaldığının en güzel kanıtıdır” diyerek hukuk ve insan hakları söylemlerinin boşa çıktığını belirtti.

Taştekin, açıklamasında hiçbir baskının toplumun ıslahını gözaltın çalışmalarını engelleyemeyeceğinin belirterek, yapılan operasyonu Müslüman kamuoyuna havale ettiklerini kaydetti. Taştekin şunları belirtti: “Müslüman kamuoyuna şunu net bir şekilde ifade diyoruz ki her ne olursa olsun hiçbir baskı bizim, toplumun ıslahı için düşündüğümüz ve yasalar çerçevesinde yürüttüğümüz faaliyetlerimizi hiçbir şekilde durduramayacak, bilakis çalışmalarımız biraz daha şevkle artarak devam edecektir. Tamamıyla toplum yararına yaptığı çalışmalardan dolayı gözaltına alınan kardeşlerimizin durumunu Müslüman kamuoyuna duyuruyor ve yapılan zulmü de Müslüman kamuoyunun vicdanına havale ediyoruz."