nkara 11`inci Ağır Ceza Mahkemesi, "terör örgütünün amacı doğrultusunda kurulan sözde oluşumlarda görev aldıkları" suçlamasıyla yargılanan aralarında eski DEP milletvekillerinin de bulunduğu davada sanıkların Türkiye`deki "mal varlıklarına el koyma" kararı verdi.

Ankara 11`inci Ağır ceza mahkemesinde görülen davada, Cumhuriyet savcısı, yurtdışında bulunan sanıkların duruşmalara gelmelerini sağlamak amacıyla, sanıkların Türkiye`deki mal varlıklarına ``el koyma`` kararı verilmesini talep etti.

Talebi değerlendiren Mahkeme heyeti, aralarında Zübeyir Aydar, Remzi Kartal, Nejdet Buldan ve Yaşar Kaya`nın da aralarında bulunduğu 31 sanığın mal varlıklarına el konulmasına karar verdi.

Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada sanık avukatı, müvekkillerinin "kaçak" olmadığını savunarak kaçaklar için öngörülan ``mal varlığına el koyma`` hükümlerinin müvekkileri için uygulanamayacağını savundu.

Bu talep mahkeme tarafından reddedildi.

Mahkeme heyeti, sanıklara ait menkul ve gayrimenkullere "satılamaz ve devredilemez" şerhinin konulması amacıyla Tapu Sicil Müdürlükleri`ne ve ilgili birimlere müzekkere yazılmasını kararlaştırdı.

trt