Muş merkez zafer mahallesinde babasıyla beraber kömürcülük yapan Okan Gündoğdu, çıkartılan yıkım kararı gereği işyerini yıkıma gelen zabıta ve buldozerlere direnmek için kendisini içeri kilitledi.
Polislerin kapıyı kırmak istemeleri üzerine kapıyı açan Okan Gündoğdu yapılanların zulüm olduğunu ifade etti.
İş yerinin bulunduğu arsanın, yıkılan evlerine karşılık devlet tarafından 1968 de kendilerine verildiğini, şimdi ise, hak sahibi olmadıkları iddiasıyla iş yerinin haksız şekilde yıkılmak istendiğini ifade eden Okan Gündoğdu mağdur olduğunu belirterek; ‘’Biz 1968’de buraya afetzede olarak yerleştirildik. Burası bize afette yıkılan evimizin yerine bize verildi. Fakat şimdi bu arsa değer kazanınca Vali ve siyasiler burada herhangi bir hakkımızın olmadığını söylüyorlar. Altı gündür Valinin kapısında bekliyorum ama görüşme talebimi kabul etmiyor. Vali yardımcısı beni haklı buluyor, ama elimden gelen bir şey yok diyor. Hiç bir siyasi de işe el atmıyor. Biz 38 yıldır burada esnaflık yapıyoruz. Yetkililer buna bir el atsın, mağduriyetimiz giderilsin.’’ dedi.
“Devletin bize vermiş olduğu belgeyi, devletin valisi tanımıyor”
Mahkemenin henüz yıkım kararını onaylamadığını ileri süren Gündoğdu; ‘’Devletin bize vermiş olduğu belgeyi yine devletin valisi nasıl tanımaz? Henüz mahkeme sonuçlanmadı. Yıkım kararı mahkeme tarafından onaylanmadı. Resmi bir belge olmadan buraya yıkıma gelmeleri zulümdür. Bu ayıp sadece valiliğin değil, başta belediyenin olmak üzere tüm siyasi yetkililerindir. 1968’de yıkılan evimizin yerine burasının bize verildiğini valilik de biliyor. Darbe gecesi meydanlara koşan vatandaşa devlet böyle mi karşılık veriyor?’’ dedi.
İtirazları işe yaramayan Gündoğdu’nun İşyerinin boşaltılmasının ardından yıkım işlemleri başlatıldı. (Ayetullah Tarhan-İLKHA)