İstanbul`da dün akşam saatlerinde aniden bastıran kar yağışı ile birlikte özel araçların birçoğu gidecekleri yere ulaşamadı. Bazı sürücüler yolun kenarına park ettikten sonra toplu taşıma araçlarıyla yoluna devam etti. Dün akşam Boğaz Köprüsü Levazım girişinde iki aracın kaza yapması sebebiyle yol iki şerit olarak trafiğe kapandı. Trafiğin sıkışması ve kar yağışının artması yüzünden kurtarma ve kar kürüme, tuzlama ekipleri bölgeye zorlukla ulaşabildi. Metrobüs yoluna giren bir araç ise hat üzerindeki otobüslerin çalışmasını engelledi. Kar yağışı sebebiyle kayan bazı araçlar trafiğin aksamasına ve ekiplerin bölgeye geç ulaşmasına sebep oldu. Tuzlama çalışmalarından sonra trafik normale döndü.

HAVA SICAKLIĞI GECE EKSİ 6`YI GÖRDÜ

İstanbul’da dün akşam saatlerinde başlayan kar yağışı gece yarısından sonra azalarak etkisini kaybetti. Hava sıcaklığı gece -6 dereceye düştü, öncelikle köprü ve viyadüklerde buzlanmalar meydana geldi. 24 saat iki vardiya halinde çalışan ekipler gece boyunca ana arter, E-5 ve kavşaklarda kürüme ve tuzlama çalışmaları yaptı. Kar yağışının başlamasıyla birlikte 5 bin 526 ton tuz, 55 ton solüsyon kullanıldı. İstanbul’da dün kar yağışının başlamasından sonra sabah saatlerine kadar bin 107 trafik kazası meydana geldi. Hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte kimsesiz ve sokaklarda yaşamlarını sürdüren vatandaşlar İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından spor salonlarında misafir edildi. Sarıyer Metin Oktay Spor Salonu`nda dün geceden itibaren 244 vatandaşın tüm ihtiyaçları karşılandı.

Ara sokaklarda kar yoğunluğunun artması sebebiyle İETT hatları gecikmeli olarak seferlerini gerçekleştiriyor. İlçe belediyeleri de tuzlama ve kar kürüme çalışmalarına destek veriyor.