Türkiye Sakatlar Federasyonu ve Gaziantep`teki Engelli Sivil Toplum Kuruluşları bir araya gelerek 15 Temmuz ABD destekli darbe girişimini kınamak amacıyla bir basın açıklaması yaptı.

Gaziantep Onat Kutlar Kültür ve Kongre Merkezi'nde bir araya gelen Engelli Sivil Toplum Kuruluşları adına ilk olarak bir açıklama yapan Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Genel Başkanı ve Gaziantep Büyükşehir Engelliler Daire Başkanı Yusuf Çelebi, halkın gücü karışışında hiçbir gücün duramayacağını söyledi.

Ellerinde Türkiye bayrakları ile bir araya gelen engelliler, sık sık tekbir getirerek darbeciler aleyhine sloganlar attı.

 “Bizim ruhumuzda engellik yoktur”

15 Temmuz günü engelliler ve engelsizlerin tüm Türkiye halkının darbeye karşı çıkmak için sokaklara çıktığını belirten Çelebi, “Bizi yok etmek için yola çıkmış olabilirsiniz. Ya da Haçlı seferlerini örnek alabilirsiniz. Siz FETÖ'nün şer odakları olabilirsiniz. Ancak Türkiye milleti kadınıyla, erkeğiyle gücünü tüm dünyaya göstermiştir. 15 Temmuz 2016 tarihi bir kara geceden aydınlığa çıkaran Rabbimize bir kez daha hamd ediyor ve vatanı için sokaklara çıkan milyonlara selam ediyoruz.”dedi.

“Biz bedenen engelli olabiliriz, biz kolumuz, bacağımız ve gözümüzden engelli olabiliriz. Ancak bizim ruhumuzda engellik yoktur.” diyen Çelebi, “Halk bu şer odaklarını bertaraf etti. Bu vesileyle halkımızın tüm engelliler ve engelsizler sokaklara çıktı. Bizim engelli kardeşlerimiz de şunu söyledi. ‘Biz bedenen engelli olabiliriz, bizim kolumuz, bacağımız ve gözümüzden engelli olabiliriz. Ancak bizim ruhumuzda engellik yoktur.` diyerek ilk günden bu yana meydanlardayız. Bunlar bizi çiğnerlerse ancak ülkemizi işgal edebilirler. Biz bu işgalcilere ülkemizi teslim etmeyiz.”ifadelerini kullandı.

“Türkiye halkı en güzel cevabı vermiştir”

Daha sonra Engelli Sivil Toplum Kuruluşları adına hazırlanan basın açıklamasını Hasan Kölmen okudu.

Kölmen, “Bugün her ne görüş ve düşüncede olursak olalım. Bu ülkenin darbeye karşı dik durma birlik ve beraberlik ayrıca kardeşliğimizi pekiştirme ve haykırma günleri olarak görüyoruz. Farklı statü ve düşüncede olan ve bugün omuz omuza darbeye karşı duran gazi şehrimizin kahraman evlatlarını ve hususen engelli kardeşlerimizi tekrar tekrar selamlıyoruz. Yıllardan beri oynanan oyunlarının son perdesi bu kalkışma olmuş ve Türkiye halkı en güzel cevabı vermiştir. 15 Temmuz gecesi ise milletin vergileriyle alınmış devletin tankını, topunu, tüfeğini, uçağını kullanarak devletimizi ele geçirmeye milletimizi bölmeye çalışmışlardır.”şeklinde konuştu. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)