BATMAN - Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yeniden düzenlenen ve birçok polemiğe yol açan 19 Mayıs törenlerine yönelik yapılan değişikliklerle ilgili olarak bir destek de Eğitim Bir Sen`den geldi.

 

Yıllardır stadyumlarda yapılan gösterilerin, öğrencileri ve öğretmenleri asli işleri olan eğitimden uzaklaştırdığını belirten Eğitim Bir Sen Batman Şube Başkanı Mehmet Şafi Özperk, "Hazırlık törenlerinin üç ay öncesinden başladığı göz önüne alındığında eğitim sürecinde büyük sıkıntılara yol açmakta; öğrenciler derslerinden uzak kalmaktadır. Şubat tatilinin hemen ardından bu törenlere hazırlanmak için uzun bir mesai harcanmakta, dersler aksatılmaktadır. Bu durum veliye de ekstra bir mali külfet getirmektedir. 19 Mayıs`tan sonra da okulların bitimine az bir süre kalması nedeniyle öğrenciler ikinci dönemde sağlıklı bir eğitim alamamaktadır. Bu durum, bir sorunun bile çok önemli olduğu eğitim sistemimizde öğrencilerimizi dezavantajlı bir konuma düşürmekteydi" ifadelerini kullandı.

 

Özperk, Demokratik, çağdaş bir ülkeye yakışmayan üçüncü dünya ülkelerini anımsatan bu askeri mantıktan kurtulma yolunda atılmış olan bu cesur adımı desteklediklerini belirtti.

 

Kutsal topraklara öğrenci ziyaretlerinin organize edilmesine de değinen Özperk, "Müslüman bir ülke için gayet doğal olması gereken kutsal topraklara öğrenci ziyaretlerinin organize edilmesi konusuna malum çevrelerden gelen tepkileri anlayamıyoruz. Ülkemizin doğallaşması yönünde alınmış bu kararı da desteklediğimizi beyan etmek istiyoruz" dedi.
 
Halid Coşkun - İLKHA