GAZİANTEP - Gaziantep`te 93.7 frekansıyla İslami hassasiyetle yayın yapan radyolardan Kervan FM kuruluşunun 1.yıldönümünü düzenlediği programla kutladı.
 
Çok sayıda STK temsilcinin yanı sıra yüzlerce radyo dinleyicisinin katıldığı program Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Programa konuşmacı olarak özgür Kudüs platformu sözcüsü Murat Filiz katıldı.
 
Programın açılış konuşmasını yapan Kervan FM genel yayın yönetmeni Ökkeş Korkmaz, Radyo olarak İslam medeniyetinin yeniden ihyası için taze bir nefes olabilmenin mücadelesini verdiklerini ifade ederek, "Tevhit inancı, amellerimizde vahyi ölçülere göre davranmayı, düşüncede ve pratikte toplum yönetimine ve toplum kültürüne musallat olan başta şirk olmak üzere her türlü kötülüğü gidermek için mücadele vermeyi gerekli kılmıştır" dedi.
 
Programa konuşmacı olarak katılan Özgür Kudüs Platformu sözcüsü Murat Filiz ise, dünyada ve Türkiye`de medyanın çok önemli bir güç olduğunu belirterek; "Medyanın toplumu dönüştürme gibi hayati bir önemi var. Bütün sesli ve görüntülü yayınlar toplumda büyük bir etkileme alanına sahiptir yani medya bir toplumu istediği biçimde dönüştürme aracıdır" diye konuştu.
 
Günümüzdeki medya araçlarının çoğunun toplumda yıkıcı ve yozlaştırıcı bir etkiye sahip olduğuna dikkat çeken Filiz, "Gümüz medyası emperyalizmi destekler, Siyonizm`i destekler. Avrupa ve Amerikan`ın ahlaksızlığını topluma enjekte eder. Dolayısıyla toplumu yozlaştırır, batıya, batıla, ahlaksızlığa doğru yönlendirir" dedi.
Bizim Çağrı TV`lere Doğruhaberlere Kervan FM`lere İhtiyacımız Var

Filiz, genel yıkıcı etkilere sahip medyaya karşı toplumun değerlerini ve maneviyatına katkıda bulunacak basın yayın organlarına ihtiyaç olduğunu belirterek; "Medya toplumu bu kadar bozarken, bizim Kervan Fm`lere, Çağrı TV`lere ve Doğruhaberlere ihtiyacımız var" ifadelerine yer verdi.
 
Program, sanatçılar Mustafa ve Özcan`ın seslendirdiği ilahi ezgi ve marşların ardından yapılan dua ile sona erdi.
 
Bekir Aslan, Şefik Mert - İLKHA