BİNGÖL - Bingöl`de 16 Ocak 2012 Pazartesi günü yayımlanan gazetelerin bazı haber başlıkları şöyle:
 
Bingöl Gazetesi: 450 bin Yeşil Kart iptal
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı`na aktarılan yeşilkartlılar gelir testi yaptırmaya başladı. Şu ana kadar 125 bin kişi sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına giderek kayda girdi. 5 bin yeşilkartlı gelir testi yaptırırken bunların yüzde 80`inin gelirinin olmadığı anlaşıldı.

 

Geliri 295 liranın altında olanların genel sağlık sigortası primini devlet yatıracak. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin bir gazetecinin "Sizin önemli bir yetki alanınız da Yeşilkartlılar oldu. 9 milyon 100 bin yeşilkatlı genel sağlık sigortasına alınacak. Ve bunu sizin gelir testleriniz ardından yapılacak. Şu ana kadar sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarının hazırlanması noktasında neler yapıldı?" sorusunu cevaplarken, Sosyal Yardımlar Genel Müdürü Aziz Yıldırım`ın cevaplamasını istedi. Yeşilkartlıların 1 Ocak 2012 tarihinden itibaren kendilerine devredildiğini söyleyen Yıldırım, önceden haberleri olduğu için çalışmaları 2 ay içinde tamamladıklarını aktardı.

 

Bingöl Olay Gazetesi: Krosta Bingöl damgası
Atletizm Federasyonunun 2012 yılı faaliyet programı arasında yer alan Türkiye Kulüplerarası Kros Ligi eleme yarışmaları Bingöl Belediyespor`un sporcuları derece yaptılar.

 

Bingölün Sesi Gazetesi: EBK, sakatat satacak
Ebk, büyük ve küçükbaş hayvan sakatatı ile sırttan düşme büyükbaş hayvan derisini teklif toplamak suretiyle ihaleyle satacakEt ve Balık Kurumu (Ebk), Büyük ve küçükbaş hayvan sakatatı ile sırttan düşme büyükbaş hayvan derisini teklif toplamak suretiyle ihaleyle satacak. Büyük ve küçükbaş hayvan sakatatı ihalesi 15 Şubat saat 14.00`da gerçekleştirilecek. Sırttan düşme büyükbaş hayvan derisi ile kelle derileri için son teklifler ise 15 Şubat saat 15.30`a kadar verilecek.

 

Bingöl Kent Haber Gazetesi: "Memur maaşları yüzde 20 arttırılmalı" Ses Bingöl Temsilcisi Özdemir: "Hükümet başından sonuna bütün süreci kendisinin belirlediği, "toplusözleşme" olduğu iddia edilen ancak bize göre "toplugörüşme" düzenlemesinden bile geri olan bir düzeneği yine kendi gölgesinde büyüttüğü tek bir konfederasyon ile yapmak istemektedir" dedi.
 
Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Bingöl Temsilcisi Ali Rıza Özdemir, yaptığı açıklamayla memurların sorunlarını dile getirerek memurların maaşlarında iyileştirme yapılmasını istedi.

 

Bingöl Haber 12 Gazetesi: STK`lardan baskınlara tepki
Bingöl`de faaliyet gösteren 10 sivil toplum kuruluşu, Bingöl`ün de içinde bulunduğu 17 ilde KESK, İHD ve BDP binalarına yapılan baskınlara yapılan baskınlara tepki gösterdi.
İnsan Hakları Derneği (İHD) Bingöl Şubesi, Eğitim-Sen Bingöl Şubesi, İnşaat Mühendisleri Odası, Makina Mühendisleri Odası, Ziraat Mühendisleri Odası, Tarım Orkam-Sen, Sağlık Emekçileri Sendikası, Büro Emekçileri Sendikası, MEYA-DER Bingöl temsilcilikleri ve Tarımsal Kalkınma Derneği Bingöl Şubesi`nin destek verdiği basın açıklamasını okuyan
İHD Bingöl Şube Başkanı Nihat Aksoy, KESK Genel Merkezi, İHD Diyarbakır Şubesi, BDP binaları ve diğer sivil toplum örgütlerinin binalarına yapılan baskınların kabul edilemez olduğunu söyledi.
 
Ali Yıldırım - İLKHA