Van’da yerel ve ulusal yayın yapan basın mensuplarıyla kahvaltıda buluşan Semur; OHAL kapsamında devraldıkları hastanenin devir işlemlerinin tamamlanmasının ardından, hastaneyi eskisinden daha iyi yapmayı planladıklarını dile getirdi.

Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi İpekyolu Ek Binası’nda yapılan basın toplantısına Hastane Başhekimi Acil Tıp Uzm. Sevdegül Karadaş, hastane çalışanları ve basın mensupları katıldı.

Sözlerine ABD destekli darbe girişiminde hayatını kaybedenler için Allah’tan rahmet dileyerek başlayan Semur, “Ülkemizde darbe girişimine karşı çıkan, bunu engellemeye çalışan ve bu konuda direnen ve halen de bu kalkışmaya karşı geceden sabaha kadar nöbet tutan vatandaşlarımızı kutluyorum. Bu hadise olduktan sonra başta gerek Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve daha sonra Sağlık Bakanlığımız gerekli çalışmalara başladılar. Bu kapsamda gerekli iş ve işlemleri yaptılar. Bununla ilgili bizlere de düşen işler oldu. Malumunuz hafta sonu kanun hükmünde 667 sayılı bir kararname yayımlandı. O kanun hükmünde ülke genelindeki çeşitli vakıflar, dernekler, okullar, hastaneler gibi kurumların hazineye devredilmesi gerçekleşti.” dedi.

OHAL kanunu kapsamında hastaneyi devraldıklarını belirten Semur, hastaneyi devraldıktan kısa bir süre içinde hizmete açtıklarını söyledi.

Semur, “İçinde bulunduğumuz bina eskiden Özel İstanbul Kadın Doğum ve Cerrahi Hastanesi olarak 240 yatak kapasitesiyle hizmet veriyordu. Burası yaklaşık 4-5 aydır kapalıydı, hizmet vermiyordu ve burası da kanun hükmünde hazineye devredildi. Bizlerde kanun çıkar, çıkmaz aynı günde bütün çalışanlarımızla beraber seferber olduk. Hastaneyi devraldık ve bütün cihazlarımızı, bütün malzemelerimizi kontrol ettik. Bu çalışmalarımızı bir gün içerisinde hasta kabulünü yapabilecek şekilde hazırlıklarımızı yaptık.” diye konuştu.

“700’ün üstünde hastaya hizmet vermekteyiz”

Şu an poliklinik düzeyinde 700’ün üzerinde hastaya hizmet verilmeye başlandığını açıklayan Semur,  Sağlık Bakanlığı’nın desteği ile kısa süre içerisinde yataklı servis ve ameliyathane birimlerinin de aktif hale getirileceğini bildirdi.

Semur, “Şu an 13 tane polikliniklerimiz faaliyette, ayrıca pansuman ve enjeksiyon bölümünü de oluşturduk. Bu hastaneyi eskisinden daha iyi yapmayı planlıyoruz. Vatandaşlarımız MHRS randevu sistemiyle rahat bir şekilde randevu alarak sıra beklemeden sağlık hizmetlerinden faydalanabilirler. Şu an Van Eğitim ve Araştırma Hastanesinin Ek Binası olarak hizmet vermekteyiz.” ifadelerini kullandı.

Hastanede ‘Acil Servis’ daha sonra oluşturulacak

Bir basın mensubunun hastanede acil servisin olmadığını ve ne zaman oluşturulacağı sorusunu cevaplayan Semur, “Bütün sağlık camiasının malumudur bu konuyu Başbakanımızla da görüştük. Bütün ülke genelinde acil servislere müracaat yoğunlukları çok fazladır. Biz acil olmayan hastalarımızın da acile müracaat ettiklerini düşünüyoruz, bununla ilgili bu oranı düşürmemiz lazım. Acil olmayan hastaların acile müracaat etmemelerini istiyoruz.” diyerek, hastanede acil servis, ameliyathane, yoğun bakım ve yataklı servisin açılmasını eş zamanlı olarak yapmayı düşündüklerini söyledi.

“Paralel Yapıyla bağlantısı olmayan personeller mağdur edilmeyecek”

Hastanenin ‘Özel İstanbul Hastanesi’ olarak hizmet verdiği dönemlerde kayyum atandıktan sonra boşta kalan personellerin Paralel Yapı’yla bağlantıları olup olmadığıyla ilgili incelenme başladıktan sonra tekrar işe alacaklarını anımsatan Semur, son olarak şunları kaydetti:

“İşten çıkarılan personeller bizlere tekrar müracaat ettiler. Bizler müracaatlarını aldık ve bununla ilgili araştırmalar yapılacak. Personellerin FETÖ bağlantıları olup olmadığını gerek emniyet nezdinde, gerek başka düzeylerde gerekli araştırmaları yapılacak. Herhangi bir bağlantıları olmadığı tespit edilen personelleri bizler mağdur etmeyeceğiz.”

Yapılan konuşmaların ardından Genel Sekreter Semur, hastane servislerini tek tek dolaşıp hasta ve hasta yakınlarıyla ayaküstü sohbet etti. (Yılmaz Sönmez-İLKHA)