ŞANLIURFA- 11.01 2012 tarihinde Sevgi-Der`e yapılan bombalı saldırı, Şanlıurfa, Adıyaman ve Gaziantep`te faaliyetlerde bulunan 13 STK`dan oluşan İnsani Hak ve Özgürlükler Platformu tarafından yapılan açıklama ile lanetlendi.

 

Açıklamada; 11.01 2012 tarihinde Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi olan Batman Sevgi-Der` e biri parça tesirli iki bombayla saldırı yapıldığı hatırlatılarak yapılan saldırıyı Batman Sevgi-Der şahsında İslam ümmetine yapılmış bir saldırı olarak kabul ettiklerin ve lanetlediklerini ifade etti.

 

Geçmişten Günümüze İnsanımıza Acıdan Başka Bir Şey Vermediler
İnsani Hak ve Özgürlükler Platformu tarafından yapılan açıklamada,geçmişten bu güne kadar bölgemiz insanına kan, acı ve gözyaşından başka bir şey vermeyenler; şiddetten nemalandıkları için sürekli bölgeyi şiddet ve kaos ortamına çekmektedirler. Bu şer odakları ve onların maşaları İslami STK`larıda bu şiddetçe kaos ortamına çekmek için daha öncede Adana, Tarsus, Mersin, Diyarbakır`da da kirli bir oyun oynamışlardır. Hatta bu kirli oyunlarındaki ısrarları Yüksekova`da dernek başkan yardımcısı Ubeydullah Durna`nın şehadetiyle sonuçlanmıştır.

 

Olayın Failleri Ortaya Çıkarılmalıdır
Açıklamanın devamında "Hamd olsun ki Sevgi-Der binasında saldırı esnasında kimse olmadığından can kaybı yaşanmamıştır. Ancak ileriki zamanlarda karanlık güçler ve maşalarının ne yapacakları bilinemez. Bizce bu olayların devam etmesi devletin daha önceki menfur saldırıları aydınlatıp, faillerini bulmamalarından cesaret alınarak yapılmış olmasıdır. Bu olayların tekrarlanmaması devletin bu olayların üstüne gidip, faillerini ortaya çıkarıp, cezaya çarptırılmasıyla mümkündür. Karanlık odaklar bilsin ki bu çirkin saldırılar hayır hizmetlerini sekteye uğratmak şöyle dursun daha da ziyadeleştirecektir." denildi.

 

İslam ümmetine hasseten Sevgi-Der yöneticisi kardeşlerine geçmiş olsun dileklerinde bulunulan açıklamada, "Sabır ve teenni ile hareket etmelerini temenni ediyoruz. Halkın kendilerine bağlamış oldukları umutları boşa çıkarmamalarını umuyoruz. Son olarak; olayda can kaybının olmamasından dolayı Rabbimize sonsuz hamd ediyoruz. Bu ve bundan önceki saldırıları yapanları lanetliyor ve Kahhar olan Allah`a havale ediyoruz" denildi.

Mehmet Demir-İLKHA