DİYARBAKIR - Peygamber Efendimizin "Kutlu Doğum"u nedeniyle yoğum olarak etkinlikler düzenlenirken, Diyarbakır Müftülüğü de, 14-20 Nisan tarihlerinde yapılacak etkinlikleri açıkladı.

Klâs otelde düzenlenen basın toplantısıyla düzenleyecekleri etkinlikleri açıklayan Diyarbakır İl Müftüsü Ali Melek, Programda Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez`in katılacağını ifade etti. Melek, "Kutlu Doğum Haftası"nın bu yılki ana temasının "Hz. Peygamber ve Merhamet Eğitimi" olarak belirlendiğini söyledi.

Aralarında Ankara Kocatepe Camisi İmam Hatibi İsmail Coşar, İstanbul Piyale Paşa Camisi imam hatibi İshak Danış`ın da bulunduğu ünlü hafızların Kur`an-ı Kerim okuyacağını bildiren Melek, Mustafa Demirci ilahi grubuyla Türkçe ilahiler, Grup Tillo`nun ise Kürtçe, Zazaca ve Arapça ilahilerin seslendirileceğini ifade etti.

Melek, stada gelen herkese "Hz. Peygamber`de Sevgi ve Merhamet" adlı kitap verileceğini ve 10 bin Hadis kartelâsının ücretsiz dağıtılacağını da söyledi. (M. Salih Keskin - İLKHA)