BATMAN - Batman Üniversitesi Personel Daire Başkanlığı tarafından 14-15 Ocak 2012 tarihleri arasında BATO Termal Otelde Bireysel Performans Yönetimi ve İnsan Kaynakları Yönetimi Semineri düzenlendi. Seminer Prof.Dr. Kamil Ufuk Bilgin (TODAİE öğretim üyesi) tarafından verildi.
 
İki Günlük Eğitim Semineri 
Seminer açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Abdüsselam Uluçam, kurumlarda bir kamu kaynağı olan insan kaynaklarının, planlanması, etkili ve verimli kullanılması, geliştirilmesi, değerlendirilmesi, yönlendirilmesi ve yönetilmesi amacıyla üniversite personel daire başkanlığınca birçok alanda hizmet içi eğitim programları planlandığını belirterek, "Düzenlenen hizmet içi eğitim programlarının esas amacı, personelimizin hizmete yatkınlıklarını sağlamak, görevlerinde etkinlik ve verimliliklerini artırmak, onları, hizmetin gerektirdiği bilgi ve becerilerle donatmak ve daha üst kadrolara hazırlamak, kendilerine devredilen yetki ve sorumlulukların yerine getirilmesinde uygulanacak yöntemleri öğretmek, sistemli ve sürekli eğitilip yetişmelerini sağlamaktır" dedi.
 
Hafta sonu Bireysel Performans Yönetimi seminerinde İnsan Kaynakları Yönetimi, kurum personelinin Yeni Kamu Yönetimi anlayışına uygun olarak, Kamu kurum ve kuruluşlarında yöneticilerin, iş analizi ve iş ölçümü sonucu işleyişi planlayarak, iş tasarımına ve norm kadrolamaya giderek, görevleri tanımladıktan sonra işe alma, eğitim, değerlendirme, yükseltme, ücretleme ve ödüllendirme sürecini yönetebilmesini; disiplin ve motivasyon araçlarını kullanabilmesini sağlayan güncel ve çağdaş bir yönetim anlayışı olduğu anlatıldı.
 
Bireysel Performans 
Seminerde, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan başarılı personelin, hak ettiği biçimde değerlendirilme, yükselme ve ücretleme istek ve girişimleri sonucu büyük önem kazandığı belirtilerek, "İş başarımı anlamına gelen performans, personelin bizzat yaptığı iş ve başarı verilerine göre değerlendirilmesi ve ücretlendirmesini sağlamakta; eşit ve adil yönetilme oranında onları olumlu etkileyip; motive etmektedir" ifadeleri kullanıldı.
 
Bunun gerçekleşebilmesi için performansı belirleyen ölçütler ile gerçek durum göstergelerinin belirlenmesi ve iş başarımına göre değerlendirme yöntemleri, seminerin konusunu oluşturdu. 657 sayılı DMK`da yapılan değişiklik sonucu uygulamasına da geçilmek istenen bu sürecin, katılımcılara seminerde görsel eğitim araçlarıyla interaktif biçimde anlatılmasının yanı sıra, örnek bir uygulama çalıştayı yapılarak öğrenilmesi amaçlandığı belirtildi. Bireysel Performans Yönetim (BPY) anlayışı BPY amacı, ilkeleri, fayda ve özellikleri, Bireysel performans düşüklüğü nedenleri, Yöneticinin bireysel performans sorumluluğu, Personelin bireysel performans sorumluluğu, Bireysel performansta iş analizi, iş tasarımı ve iş tanımı, Bireysel performans ölçüt ve göstergelerini belirleme, Bireysel performansa göre değerleme yöntemleri konularına yer verildi. 
 
Veysi Rüzgar - İLKHA