ADANA - İl Müftüsü İsmail Canbolat Kutlu Doğum Haftası münasebeti bir mesaj yayımladı. "Kutlu Doğum Haftası"nın 1989 yılından bu yana kutlandığını belirten Müftü Canbolat, bu yıl yapılacak kutlamaların ana temasının "Hazreti Peygamber ve Merhamet Eğitimi" olacağını söyledi.

Bu hafta nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenleneceğini dile getiren Canbolat, Konferans, seminer, sempozyum, hutbe, makale, şiir ve Kur`an-ı Kerimi güzel okuma yarışmaları gibi kültürel etkinlikler yanında; hatim, mevlit, vaaz ve irşad gibi dini programlar olacağını ifade etti.

Halka yönelik olarak gül dağıtımı, fakirlere yardım, eğitime destek, Hastane ve Huzur Evi ziyaretleri gibi sosyal içerikli etkinliklerin de düzenleneceğini kaydeden Müftü Canbolat, bu etkinliklerden amacın; Peygamberimizi ve onun örnek ahlakını halkımıza daha iyi anlatmak ve onun bir hayat modeli olarak benimsenmesini sağlayabilmek olduğunu vurguladı.

Hafta boyunca gerçekleştirilecek etkinliklerle, Hz. Peygamber`in şefkat ve merhametinin anlatılacağını ifade eden Canbolat, "Etkinliklerle merhameti bütün boyutlarıyla toplumumuzun gündemine taşımak, kişide ve toplumda merhamet duygusunu güçlendirebilmek, şefkati duygu dünyasından eylem boyutuna geçirebilmenin yollarını konuşmak, Hz. Peygamber`in izinde fiilî bir merhamet seferberliği başlatmak, merhameti hayatın her alanına dahil etmenin gereği ve imkanının tartışılması ve bu çerçevede yapılabileceklere zemin hazırlanması hedeflenmektedir." ifadelerini kullandı.

Mesajında halka da seslenen Canbolat; "Siz değerli halkımızın, ümmeti olarak kutlu doğumunda O`nu daha iyi anmak ve anlamak için düzenlenen etkinliklerden en az bir kaçını kaçırmamaya; izleyerek izini takip etmeye davet ediyoruz." dedi.

Ayhan Kaya - İLKHA