Darbeye karşı duran Şanlıurfa halkı, gece yarısından itibaren başlattığı nöbeti tutmaya devam ediyor. Şehrin birçok farklı noktasında ellerinde bayraklarla araç konvoyu oluşturan halk, havaların sıcak olmasına rağmen AK Parti il binası ve 20’inci Zırhlı Tugay Komutanlığı önüne gelmeye devam ediyor.

Ellerinde uzun tevhit bayraklarıyla 20’inci Zırhlı Tugay Komutanlığına yürüyen bir grup Allahu ekber sloganları ile alana yürüdü. Burada polis aracına çıkan kalabalık bir grup ellerinde Kelime-i Tevhit bayraklarını sallayarak sık sık tekbir getirdi.

Darbenin yapıldığı ilk anlardan itibaren belediye araçlarını askeri kışlaların önüne çektiren belediyeler, alanda bekleyen halka çorba dağıttı. Şehir içi ulaşım araçlarının 3 gün boyunca bedava olacağı açıklanan kentte taksiciler de halka destek verdi.

Gün içinde Şanlıurfa 20'nci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Metin Alpcan gözaltına alındı. Daha sonra aralarında yüzbaşı, binbaşı, yüzbaşı ve üsteğmenlerin de aralarında bulunduğu 9 rütbeli askerin savcılığın talimatı ile gözaltına alındı.

Öte yandan Savcılar Yüksek Kurulu kararıyla darbe girişiminde bulunan ‘Parelel Yapı’ bağlantılı oldukları öne sürülen Şanlıurfa'daki 20 hâkim ve savcı görevden alındığı alınan bilgiler arasında yer aldı.

Şanlıurfa’ya bağlı Hilvan ilçesinde de halk çarşı merkeze inerek tekbirler ve salâvatlarla tepkilerini gösterdi. Camilerde yapılan anons ve tekbirler sonrası toplanan Hilvan halkı darbeye karşı tek bir yürek olduğunu gösterdi.

Çarşı merkezinde toplanan halk ellerinde Türk bayrağı ve Tevhid Bayrakları ile yaşanan darbeye karşı tekbir ve salavatlarla sabaha kadar protesto etmeye devam etti. (Ramazan Casuk, Ramazan Şefkatli-İLKHA)