Milli Eğitim Bakanlığı’nın projesi kapsamında Anadolu İHL’lerde mesleki derslerin yanında Fen ve Sosyal Bilimler programı, Diyarbakır’da TOBB Ferdi Yiğit Anadolu İmam Hatip Lisesinde, öğrencilere Fen Ve Sosyal Bilimler müfredatı da öğretilecek.
Proje kapsamında Diyarbakır’da TOBB Ferdi Yiğit Anadolu İmam Hatip Lisesi, önümüzdeki eğitim öğretim döneminde öğrencilere fen ve sosyal bilimler lisesi müfredatı uygulayacak.
Proje hakkında açıklamalarda bulunan Diyarbakır TOBB Ferdi Yiğit Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Ömer Yıldırım, proje çerçevesinde 2016-2017 eğitim-öğretim yılında 102 öğrencinin kaydını yapacaklarını söyledi.
Projenin eğitim sistemine yeni bir soluk olacağını dile getiren Yıldırım, “Bağlar TOBB Ferdi Yiğit Anadolu İmam Hatip Lisesi 2016-2017 eğitim-öğretim yılı itibarı ile Fen ve Sosyal Bilimler proje İmam Hatip Lisesi oldu. Bu projede amaç en üst düzeyde akademik başarıyı yakalamış imam hatip öğrencileri yetiştirmektir. Bağlar TOBB Ferdi Yiğit Anadolu İmam Hatip Lisesi, seçkin kadrosu ile üniversiteye yüzde 100 yerleşme garantisi veriyor. Daha önemlisi okul sadece ilahiyat fakültelerine öğrenci yetiştiren klasik imam hatip liselerinden farklı olarak, Türkiye’nin en iyi üniversitelerinin Tıp, Hukuk, Mühendislik, Siyasal Bilgiler gibi fakültelerine öğrenci yerleştirecek.” Dedi.
2016-2017 eğitim-öğretim yılında 102 öğrencinin kaydını yapacaklarını aktaran Yıldırım şöyle konuştu:
“Öğrenciye özel rehberlik hizmeti, öğrenci koçluğu, bireysel soru çözümü ve takviye dersler, ders kitaplarının yanında test ve özel dokümanlar, öğrenciyi üniversiteye ve mesleğe yönlendirme programları, profesyonel bir kadro tarafından verilecektir. 2016-2017 eğitim öğretim yılında sadece 102 öğrenci alacak olan okulumuz, 450 ve üstü puan alan öğrencilerin tercih edeceği elit bir okul olma yolundadır.”
Eğitim Bir Sen Diyarbakır Şube Başkanı Yunus Memiş ise projeyi anlamlı bulduklarını ifade etti.
Memiş, “Özellikle imam hatip liseleri 28 Şubat darbesinden önce halkın teveccühünü görmüştü. Ama 28 Şubat post modern darbesiyle imam hatip liselerinin önü kesildi. Daha sonra halkımızın yoğun bir teveccühü ile yeniden imam hatip liseleri açıldı. Ancak imam hatip liselerinin açılması yetmiyordu. Zeki çocuklarımız imam hatiplere gitmek istiyordu ama imam hatiplerde Fen Ve Sosyal Bilimler yoktu. ilmi bilimlerin yanında Fenni bilimlerin de olması gerekiyordu. Üstad Bediüzzaman Said Nursi’nin de böyle bir hayali vardı. Dolayısıyla bir ‘Medresettüz Zehra’ modelinin bugün Diyarbakır’ımızda olması bizi gururlandırmıştır. İmam hatip fen lisesinde çocuklarımız ilmi bilimlerin yanında fenni bilimleri de almış olacaklar. Halkın beklemiş olduğu bir projeydi.” şeklinde konuştu. (M. Hüseyin Temel – İLKHA)