Okulların tatil olmasıyla beraber Camide Kur’an Kursuna başlayan Mustafa Armut kurs bitince ailes bütçesine yardımcı olmak için mendil satıp ayakkabı boyuyor. Mahalle arkadaşları tatil yapıp eğlenirken, küçük Mustafa çalışıp ailesine destek oluyor. Asgari ücretle çalışan babasının tüm ısrarlarına rağmen çalışmayı tercih eden küçük Mustafa halinden memnun olduğunu söylüyor.

Mahallede boş durmak kötü alışkanlıklar kazanmak istemediğini belirten küçük Mustafa; ‘’Aileme yardımcı olmak için Kur’an Kursundan çıktıktan sonra ayakkabı boyuyorum. Bazen de mendil satmaya çıkıyorum. Babam çalışmamı istemiyor. Arkadaşlarım gibi gezip oynamamı istiyor. Ama ben çalışmayı tercih ediyorum. Mahallede boş durmak kötü alışkanlıklar kazanmama sebep oluyor, bu yüzden ben çalışmak istiyorum.‘’ dedi.

Kazandığım paralarla tatile gideceğim

Babasına yük olmadan tatilini geçirmek istediğini söyleyen 13 yaşındaki küçük Mustafa; ‘’Ben babama yük olmadan kendi paramı kazanıp tatile gitmek istiyorum. Şu ana kadar seksen doksan TL kazandım. Yeterince param olunca inşallah Şanlıurfa’ya amcamın yanına tatile gideceğim. Annem ile babam defalarca beni tatile göndermek istediler ama ben onlara yük olmadan kendi paramla gitmek istiyorum. Halimden de memnunun hiçbir sıkıtım şikayetim de yok. Aksine aileme yardımcı olmak beni mutlu ediyor. Her sabah Kur’an Kursuna gidiyorum. Kursta başarılı olduğum günler, daha fazla ayakkabı boyuyorum. Kursta yeni arkadaşlar kazandım ve Kur’an okumayı öğrenmeye başladım.’’ İfadelerini kullandı.

Bazı insanlara peçete satmaya çalışırken insanlar para verip peçete almayınca bunu kabul etmediğini, peçeteyi aldıkları taktirde para aldığını söyleyen küçük Mustafa, tatil parasını tamamlayıncaya kadar çalışacağını söyledi. (Ayetullah Tarhan-İLKHA)