ABD`nin yaklaşık bir ay önce Stockholm yakınlarındaki bir şatoda Kuzey Kore heyeti ile yüksek düzeyde bir görüşme gerçekleştirdiği ortaya çıktı.

İsveç`in Dagens Industri gazetesinin haberine göre yüksek düzey diplomatlar arasında yapılan ABD – Kuzey Kore görüşmeleri Stockholm yakınlarındaki Steninge Şatosu`nda gerçekleştirildi.

Stockholm Uluslararası Barış Araştırmaları Enstitüsü SIPRI`nin aracılık yaptığı öğrenilen, ABD – Kuzey Kore görüşmelerinin yapıldığı Steninge Şatosu`nun sahibi Per Taube şatoyu iki gün boyunca görüşmelere tahsis ettiğini doğruladı.

Aynı zamanda SIPRI`nin çalışmalarına da katılan Per Taube, Dagens Industri gazetesine ‘‘ABD ile Kuzey Kore arasında yapılan gayri resmi toplantı yüksek düzeyde idi`` diye konuştu.

Güney Kore basınında çıkan haberlere göre ise ABD toplantıda eski Dışişleri Bakan Yardımcılarından Thomas Pickering tarafından temsil edildi.

Stockholm Barış Araştırmaları Enstitüsü SIPRI Başkanı Sven-Olof Pettersson ise toplantı ile ilgili yorum yapmaktan kaçındı.

Aralarında diplomatik ilişki olmayan ABD ile Kuzey Kore ilişkilerini ya üçüncü ya da gayri resmi kanallar aracılığıyla gerçekleştiriyorlar.