Ramazan Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayımlayan HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, bayramın ümmet coğrafyasındaki bela, musibet, fitne ve şerlerin def'ine; huzura, selamet ve adalete vesile olmasını temenni etti.

Yapıcıoğlu imzasıyla HÜDA PAR Genel Merkezi tarafından yayımlanan mesajda şunlar ifade edildi: “İçinde Furkan'ı ve hidayete götüren apaçık beyyineleri bulunduran aziz Ku'an'ın nazil olduğu bir mübarek Ramazan ayını daha geride bıraktık. Takvayı hedeflemiş mü'min kalplerin nefsani ve şeytani zincirlerinden kurtulup arınma fırsatı bulabildikleri bu kutlu ayın ertesindeki Ramazan Bayramı'na bizi eriştiren Rabbimize hamdolsun.”

İslam coğrafyasının içinde bulunduğu durumu da hatırlatan Yağıcıoğlu, mesajın devamında, “Kaç zamandır buruk yaşamadığımız, bir parça hüzün veya yürek yangınları ile karşılamadığımız bayramımız yok gibi. Coğrafyamız kan ağlıyor, şehirlerimiz yangın yerine dönmüş. Her gün kalbimize bir ok gibi saplanan katliam haberleriyle güne başlıyor ve akşamlıyoruz. Kardeşliğin, eşitlik ve adaletin tesis edildiği; huzur ve bereketin doğduğu; insan yaşatma merkezli medeniyetimizin neşvünema bulduğu bu topraklar ölümle, kanla, kinle anılır oldu.” ifadelerini kullandı.

Tüm Müslümanların bayramını tebrik eden Yapıcıoğlu, mesajın sonunda şunları kaydetti: “Oysa bayramlar berekettir; kalbe dolan huzur, sulh ve selamettir. Erdem, fazilet, insaniyet adına umut yeşertmek, yarınlara güven ve sevgi ile uyanmaktır. Duaların müstecab olduğu bu mübarek günlerde ellerimizi açıp gücü her şeye yeten ve şanı yüce olan Rabbimiz'den hasretini çektiğimiz böyle bayramlara bizi ulaştırması için niyazda bulunmalıyız. Bu vesile ile Àlem-i İslam'ın mübarek Ramazan Bayramı'nı tebrik ediyor, bayramın ümmet coğrafyasındaki bela, musibet, fitne ve şerlerin def'ine; huzura, selamet ve adalete vesile olmasını Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum.”  (İLKHA)