Mardin merkez Artuklu ilçesinde bulunan Fuat Yağcı Camisi'nde açılan Kuran Kursu'nda eğitim gören 5-10 yaş arası çocuklara Kur'an-ı Kerim ve ahlak dersleri veriliyor. Kuran Kursu öğreticileri tarafından Kur'an'ı Kerim'i ilk okumasını öğrenen öğrenciye taç giydirmek için bir tören düzenlendi. Törende okunan dualardan sonra Kur'an'ı Kerim okumayı öğrenen ilk öğrenci olan Elif Azra Güneş'e taç giydirildi.

Çocuklara eğitim veren hocalarından Zehra Faruk’un günün anlam ve önemiyle ilgili olarak yaptığı konuşmada, “Bu çocuklarımızdan Kur’an-ı Kerim’i ilk okumaya öğrenen Elif Azra kardeşimize taç giydirdik. Allah’tan temennimiz, çocuklarımızın başarılarının devamını getirmesi ve Kur’an ahlakı ile ahlaklanmaları. Eğitim sürecinde Kuran eğitiminin yanında siyer ve ahlak dersleri de vereceğiz. Esma-ül Hüsna, küçük süreler ve hadisler ezberlemeye çalışacağız. ” ifadelerini kullandı.

Çocukların Kur'an-ı Kerim okumayı öğrenmekte çok istekli olduklarını ifade eden Faruk, "Çocuklarımızın dini ve milli eğitimine önem veriyoruz. Çocuklarımızın yaşına uygun eğitimler verilerek kuran bilincini bu yaşta aşılamak çok güzel. Küçük yavrularımıza Kur’an-ı Kerim’i öğretmekten ziyade, Kur’an bilinci aşılamayı hedefliyoruz." dedi.

Minik öğrenciler tarafından okunan ilahi ve yapılan gösterimler sonrası son olarak hadisler ve bazı süreler okundu, hatim duası yapıldı. Kur’an-ı Kerim’i öğretmek amacıyla başlatılan programda 100'ün üzerinde kız ve erkek çocuk Fuat Yağcı Camisinde eğitim görüyor. 

Taç giydirme törenine katılan çocukların aileleri ise, çocuklarına böylesi bir eğitim veren hocalarına teşekkür ettiler. (M. Salih Keskin – İLKHA)