Elazığ Belediyesi tarafından yeni alınan imar revizyon kararınaSanayi Mahallesi sakinleri tepki gösterdi.
Belediyenin imar revizyon kararının sanayi mahallesi için tam bir rezalet olduğunu söyleyen, mahalle sakinlerinden Erhan Doğan; “Elazığ belediyesinin almış olduğu imar revizyon kararı sanayi mahallesi için tam bir rezalet, hatta rezaletin daniskasıdır. Çünkü sanayi mahallesine vermiş olduğu blok nizam 5 kat ama arsa payının yüzde kırkına anca inşaat yapabiliyorsun. Sanayi mahallesinde kimin 500-600 metrekare arsası var ki kendisine adamakıllı ev yapabilsin? Sanayi mahallesinde 60 metrekare ev bunu yapabilmemiz için üç tane adayı, yani 44 tane ev ve 8 tane dükkanı yıkmamız lazım. İki kardeşin bile zor anlaştığı bir dönemde buyursun gelsin 52 tane mülk sahibini kim bir araya getirebilir? Bunu hazırlayan mühendiseler, mimarlar, onaydan geçiren imar kurulu başkanı, meclisten geçiren meclis üyeleri imzalayan belediye başkanı, belediye başkanı yardımcıları her kimin gözü kesiyorsa buyursun gelsin, evim burada, yıkıp yapsın. Bizim belediye başkanından isteğimiz bir an önce kararın değişmesidir. Aksi taktirde senelerdir bir arada oturan komşuların husumeti yokken, bundan sonra olacak husumetten belediye başkanı sorumludur. Vebali onun omuzlarındadır. Bunu kabulleniyorsa kararı onaylasın.” diye konuştu.
Sanayi mahallesi sakinlerinden Bülent Karataş ise; “Buradan belediye başkanına sesleniyoruz. Seçimdeyken kendi vaatlerinde biz sanayi mahallesinde bir evin misafir odası gibi yapacağız diyorlardı. Eğer bir evin misafir odası böyle olacaksa buyursun misafir odasında kendileri otursun. Ve bu kararın değişmesini istiyoruz.” ifadelerini kullandı.
Hak sahiplerinin toplanmasının çok zor olduğunu söyleyen Sanayi mahallesi muhtarı Harun Fırat; “Sanayi mahallesi sakinlerine haksızlık yapıldı. Yandaki arkadaşın babaları ölmüş yirmi sene oldu. Torunu askerden gelmiş biz bunu imara ortak edersek yapmaya birleşirsek biz bu adamları nerden bulup bir araya toplayacağız? Bir evin temelden başlanıp yapılabilmesi için imarla belediyedeki işlerin bitmesine kadar en az üç sene geçer.” şeklinde konuştu. (Sinan Bilici-İLKHA)