Van’da her yıl Ramazan’da olduğu gibi bu yılda hatimle teravih namazı uygulaması devam ediyor. İl Müftülüklerine bağlı Hz. Ömer Camii, Hüsrev Paşa Camii, Kalecik TOKİ Ahmet Yesevi Camii ve Edremit TOKİ İmam-ı Rabbani camilerinde hatimle teravih namazı kılınıyor.

Yine aynı programlar kapsamında Ramazan ayı münasebetiyle tüm Kur’an kurslarında, cami ve yoğunluğun olduğu taziye evlerinde bayanlara yönelik olarak mukabele programları düzenleniyor.

6 Haziran Pazar gecesi ilk teravih namazıyla başlayan hatimle teravih namazlarında her akşam bir cüz okunurken, cemaatin yoğun katılımı gözlendi. Van İl Müftülüğü’nün 2010 yılından bugüne kadar devam eden uygulamaları çerçevesinde her sabah 10.00-11.00 saatleri arasında, bayan Kur’an kursu öğreticileri tarafından mukabele okunuyor.

Her sabah, mukabele programına akın eden Vanlı hanımlar ve çocuklar, düzenlenen programlardan dolayı büyük bir memnuniyet duyduklarını ifade ettiler.

Ayrıca tarihi Hüsrev Paşa Camii’nde ise hatimle teravih namazının ardından, ney dinletisi eşliğinde cemaate çay ikram ediliyor. (İLKHA)