Van Halk Sağlığı Müdürlüğü, Özalp Toplum Sağlığı Merkezi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, Özalp Kız Meslek Lisesi öğrencilerine 96 adet bisiklet dağıtıldı.

Sağlık Bakanlığı'nın sağlıklı beslenme ve hareketli hayat programı kapsamında Van Halk Sağlığı Müdürlüğü Özalp Toplum Sağlığı Merkezi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından "Sağlık İçin Pedallıyoruz" sloganıyla 96 öğrenciye bisiklet dağıtıldı.

Bisiklet dağıtım törenine, Van Halk Sağlığı Müdürlüğü Yetkilileri, TSM Başkanı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, Okul Müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Van Halk Sağlığı Müdürlüğü Özalp Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Niyazi Aytaf, Türkiye’de çocukluk çağı obezite sıklığı yüzde 8,2 olduğunu ifade etti.

Aytaf, “Fiziksel aktivite yapanların oranı artırılıp, Obezite oranının düşürülmesi için bakanlığımız çeşitli projeler üretmektedir. Bunlardan biri de çocuklarımızı bisiklet kullanmaya teşvik etmektir. Bisikletin alternatif bir ulaşım aracı olarak kullanıldığı ülkelerde, obezitenin çok daha az görüldüğü ve yaşam kalitesinin yüksek olduğu görülmektedir. Bu nedenle Van Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak ilçemizde küçük yaşta çocuklarımızı sağlıklı beslenme, fiziksel aktivite ve Obezite ile mücadele konularında bilinçlendirmek amacı ile çeşitli çalışmalar yürütmekteyiz. Bu bağlamda 2016 yılında İlçemizde 293 bisiklet dağıtımı gerçekleştirilmiş olup, bugün ki törenimizde de 96 bisikletimizi öğrencilerimizle buluşturduk. Sağlıklı nesiller yetiştirme hedefi ile yapmış olduğumuz bu aktivitenin ilimiz, İlçe ve öğrencilerimize hayırlı olmasını dilerim." dedi.

Yapılan konuşmaların ardından 96 öğrenciye bisikletleri verildi. (İLKHA)