Midyat İlçe Emniyet Müdürlüğüne saat 10.50 sıralarında bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. Saldırıda ilk belirlemelere göre 2'i polis 2'si sivil 4 kişi hayatını kaybetti, 40 kişi yaralandı.

Bombalı saldırı sonrası İLKHA`ya konuşan Midyat halkı, yaşadıkları olay karşısında dehşet kapıldıklarını belirterek, saldırıya sert tepki gösterdiler.

Saldırıyı kınayarak çok üzgün olduklarını belirten bir vatandaş, “Allah`ın izniyle milletimizin birlik ve beraberliğini bozamayacaklar. İki gün önce İstanbul`daki saldırı da bu saldırı da çok üzdü bizi. Bir daha tekrar etmemesini umuyoruz.” diye konuştu.

Yapılan saldırıya tepki gösteren Hacı Salih Kayapınar, “Allah bu dünyada ve kıyamette de bu milletin hakkını bunlardan alacaktır. Terörün sonu yoktur. Bunlar Allah`tan korksunlar. Küçük çocukları öldürüyorlar. Hepimiz kardeşiz. Bu toprakları hepimiz beraber kazandık.” dedi.

Saldırıyı gerçekleştirenlere ateş püsküren Midyat halkı, “Allah bu saldırıyı gerçekleştirenlerin belasını versin. Büyük zarar var, yeter artık!” diyerek tepki gösterdiler.

Saldırı sonrası PKK`ye tepki gösteren bir kadın ise “Bu ne rezilliktir. Bunlarda Allah korkusu yok mu? Bu Ramazan`da bunu yapanların Allah belalarını versin.” dedi.

Görgü tanıklarından genç bir kız ise olayı şöyle anlattı; ”Büyük bir patlama oldu. Evlerin camları kırıldı ve çok korktuk. Araçla emniyete girmeye çalışıyorlardı. O anda patlama oldu. Kulübede olan biri sanırım o anda öldü.” (M. Salih Keskin/Süleyman Tunç – İLKHA)