Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan son değerlendirmelere; ülkemizin kuzey ve iç kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Marmara, İç Ege, Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu, Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun kuzeyinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ çevrelerinde yer yer kuvvetli (21-50 mm) olması bekleniyor.

Hava sıcaklığının, ülkenin batı kesimlerinde 1 ila 3 derece azalacağı tahmin ediliyor, diğer yerlerde önemli bir değişiklik beklenmiyor.

Rüzgarın, genellikle güney ve güneybatı, Marmara ile güneydoğu kesimlerde kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, öğle saatlerinden sonra İç Ege, Akdeniz'in iç kesimleri ve İç Anadolu'nun güney ve batısında, güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 Km/s)eseceği tahmin ediliyor.

Kuvvetli yağış uyarısı

Yağışların Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ çevrelerinde kuvvetli (21-50 mm) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (su baskını, yıldırım, dolu, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Bölgelerde hava

Marmara: Parçalı ve az bulutlu, zamanla bölge geneli çok bulutlu, kuzey ve doğusu ile Çanakkale'nin doğu kesimlerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların zamanla Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ çevrelerinde yer yer kuvvetli (21-50 mm) olması bekleniyor. 

Ege: Parçalı ve az bulutlu, zamanla iç kesimlerinin yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra iç kesimlerinin (Afyonkarahisar, Kütahya ve Uşak çevreleri) kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; öğle saatlerinden sonra bölgenin iç kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden yer yer kuvvetli (40-60 Km/s) olarak esmesi bekleniyor.

Akdeniz: Az bulutlu ve açık, zamanla iç kesimleri parçalı ve yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Isparta çevreleri ile Toroslar kesiminin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; öğle saatlerinden sonra bölgenin iç kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden yer yer kuvvetli (40-60 Km/s) olarak esmesi bekleniyor.

İç Anadolu: Az bulutlu, zamanla parçalı, yer yer çok bulutlu, sabah ilk saatlerde Sivas çevrelerinin, öğle saatlerinden sonra bölge genelinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; öğle saatlerinden sonra bölgenin güney kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden yer yer kuvvetli (40-60 Km/s) olarak esmesi bekleniyor.

Batı Karadeniz: Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı, yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra iç kesimleri ile zamanla bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Doğu Anadolu: Parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren kuzeyinin kısa süreli ve yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Güneydoğu Anadolu: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Bazı illerde hava sıcaklığı ise şöyle bekleniyor:

İstanbul: Parçalı zamanla çok bulutlu, sabah saatlerinde Anadolu yakası yer yer sisli, öğle saatlerinden sonra aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı/28

İzmir: Az bulutlu, zamanla iç kesimleri parçalı bulutlu/32

Adana: Az bulutlu, zamanla iç kesimleri parçalı ve yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kuzey kesimleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü ve sağanak yağışlı/30

Ankara: Az bulutlu, zamanla parçalı, yer yer çok bulutlu, öğleden sonra ve akşam ilk saatlerde kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı/29

Bolu: Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı/28

Trabzon: Parçalı, yer yer çok bulutlu, gece saatlerinden sonra sağanak yağışlı/26

Erzurum: Parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren kısa süreli ve yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı/21

Diyarbakır: Parçalı ve az bulutlu/ 34 (İLKHA)