Elazığ Doğukent mahallesi sanayi esnafları Belediyenin dağınık çalışmasından dolayı iş yapamamaktan yakınıyor.

Belediyenin görevini yerine getirmemesinden yakınan Sanayi esnaflarından Burhan Çabuk; “ben şu anda belediyenin çalışmasından memnun değilim.  Sebebine gelince altı ay önce kapımızın önüne bir logar açtılar. Kanalizasyon tıkanmıştı. Kanalizasyonu açtıktan sonra logarı kapatmadılar. 153 beyaz masaya elli sefer telefon açtım kaydım da vardır orda. En sonda kapımızın önündeki arabama logardan kaçmak isteyen bir vatandaş arabamın sol arka kapısına vurdu.  Yazık günah elli sefer telefon açtım bu adamlara niye gelmediler? Niye yapmadılar bu yolları? Bu yolu bu sene içerisinde ikinci seferdir kazıyorlar.  Bu masraf yazık günah değil mi? Bunlar hep bizim cebimizden çıkıyor. Sanayiye gelmek için kırk yeri geziyorum her tarafı kazmışlar. Bir yeri yapın, ondan sonra ikinci yere geçin. Şu anda trafik arapsaçı gibi olmuş. Ben bu belediyeden bir şey anlamıyorum. Bu vatandaşa da yazık, bu çektiğimiz çilelere de yazık.” şeklinde konuştu.

Belediyenin dağınık çalışmasından dolayı bir aya yakındır doğru düzgün iş yapamadığını söyleyen Bayram Şahin ise; “Bizim sıkıntımız belediye ile değil aslında bizim sıkıntımız bir yerin bitirilmeden diğer yerleri dağıtıp yapmamaları. Yani biz belediyenin çalışmasında karşı değiliz. Ne güzel yapılıyor tamam ama bu taraf yapıldıktan sonra diğer tarafa geçilmesini istiyoruz. Yirmi gündür bu sıkıntımız devam ediyor. Daha önce de geldiler, yolları yıktılar, bıraktılar gittiler. Yirmi gündür yıktılar yeni giriyorlar. Biz burada esnaf olarak mağdur durumdayız.  Yolu kapatıyorlar müşteri giremiyor.  Tamam yapıyorsunuz bir tarafı yapın, diğer tarafa devam edin ama, burayı yapmadan burayı yıkıyor, diğer tarafa geçiyor. Şu an her tarafı yıkmışlar yapma yok, bekliyoruz ki yapsınlar. Bir aydır biz bu çileyi çekiyoruz biz bundan dolayı şikayetçiyiz ve mağduruz. Geçen sefer şuraya asfalt döktüler elektrik tesisatı çekmemişler. Çekmedikleri için yeniden yıkıp elektrik tesisatı çekecekler. Bir şey yaparken planlı programlı yapın, halkı mağdur etmek zorunda değilsiniz. Belediye halka hizmet etmek için vardır, halkı mağdur etmek için değil.  Belediye hizmet ediyor ama bilinçli bir şekilde yapmıyor. Eğer bilinçli bir şekilde yaparsa halkı mağdur etmez. Biz esnafız bir ay onlar için kayıp olmayabilir ama bizim için büyük bir kayıp. Sonuçta çoluk çocuğun rızkı bu dükkana bakıyor. Olmayınca evin masrafını kim karşılayacak? Benim derdim bir tarafı yap ondan sonra diğer tarafa geç. Halkı mağdur etmeyin, benim derdim bu.” ifadelerini kullandı.

Belediyenin kazdığı çukurdan dolayı arabaların mahsur kaldığından yakından İlyas Yıldırım; “Şu anda belediyenin yol yapım çalışmasında çok rahatsızız.  Müşteri geldi lastiklerini değiştirmem lazımdı ve belediyenin açtığı çukurdan dolayı halen aracım daha dükkanın önünden çıkamadı. Ve halen aracım şu şekilde kalmış bekliyor. Müşteri mağdur, esnaf mağdur, herkes mağdur. Buradaki vatandaşlar bile buradan doğru düzgün geçemiyor. 153 beyaz masayı aradım buradaki logar çukurlardan dolayı. 153 aradım şuradaki sulama işini yapsınlar diye am,a hiçbir tanesi geri dönüş yapmıyor. Biz size geri dönüş yapacağız diyorlar ama askıda kalıyor, hiçbir şey yok. Buradan araç gelmediği zaman bizim işimiz kesiliyor. Biz sanayi esnafıyız otomobillerle işimiz oluyor. Araçlarla işimiz var, insanlarla işimiz yok. Araç buraya gelecek ki biz lastik takalım, malzeme verelim.  Elazığ belediyesinin yaptığı çalışma güzel çalışma ama İstasyon Caddesini bitirip buraya başlasa daha iyi olur. Sen orayı kazdın, askeriyenin orayı kazdın, imam hatibin alt tarafını kazdın, geldin Alirıza Septioğlu bulvarını komple kazdın bıraktın. Bu işleri ne zaman yapmayı  düşünüyorsun?  Bir yere başlasın diğer yere başlasın, bir yeri yapmadan neden diğer tarafa başlıyor.? Yazık günah. Bize de belediyeye de yazık. ” diye konuştu. (Sinan Bilici-İLKHA)