İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan son valiler kararnamesi ile Aydın`a ataması yapılan Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak, tayin edilmesiyle ilgili ve Nusaybin`de devam eden operasyonlar ile ilgili gazetecilere değerlendirmelerde bulundu.

Mardin`de görev yaptığı 17 aylık görev sürecinde bir gün bile yabancılık çekmediğine dikkat çeken Vali Koçak, Nusaybin`deki operasyonların sona gelindiğini belirtti.

Vali Koçak, “Mardin; ruhu ve kimliğinden dolayı daima gülen ve kucaklayan bir şehirdir. Dışarıdan gelen insanları; gerek hizmet etmek üzere gerek ziyaret etmek üzere gerek tatilini geçirmek üzere buraya gelenleri kucaklayan bir şehir. Bunu teorik anlamda kültürlerin bir arada olduğu, milletlerin bir arada olduğu etnik açıdan, inançlar açısından çok renkli bir toplum diyoruz ama bunun formülünü bir arada yaşama olarak ortaya koymuş bir vilayet. Bu bir kimlik haline gelmiş, şehrin kimliği haline gelmiş. Burada ki tek istisna maalesef terör ile ilgili olan mücadeleydi. Bu zevkli bir mücadele değildi. Hepimizin canını acıtan, bizi inciten, vatandaşlarımızı mağdur eden bir süreçti inşallah onun da sonuna doğru yaklaşıyoruz. 3 ilçemizde bu anlamda sıkıntı yaşadık. İki ilçemizi (Derik, Dargeçit) daha önceden teröristlerden temizledik. Şimdi de Nusaybin'de sonuna geldik. Hatırlarsanız bu kandırılmışlara bir çağrıda bulunmuştum. Sonunuzu görüyorsunuz bu sonu göre göre bu yanlışı yapmayın. Ama aylar sonra bunu görerek teslim olanlar oldu. Bunu görmeyip ölenlerde oldu. ‘Ya teslim olacaklar ya da ölecekler` demiştik. Teslim olanlar oldu teslim olmayanlarda öldü. Terörün sonu budur. 21.Yüzyılda Moğolları, onlardan da kötüleri dediğimiz bu Vandalları buradan temizledik.” diye konuştu.

Vali Koçak son olarak Ramazan ayının İslam âlemi başta olmak üzere bölgemize hayırlar getirmesini ve olması gerektiği gibi idrak etmesini temenni etti. (M. Salih Keskin – İLKHA)