Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti'nin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu. Konuşmasında yeni anayasa ve başkanlığa vurgu  yapan Başbakan Yıldırım, siyasetin çözüm üretemediği yerde çarenin sandık olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesinin ülke tarihinde bir dönüm noktası olduğunu söyleyen Yıldırım, “21-22 milyon oy alan bir cumhurbaşkanı 'Ben işe karışmam' diyebilir mi? Anayasa ne söylerse söylesin, cumhurbaşkanının fiili olarak  siyasi sorumluluğu doğmuştur. Yeni anayasa ile sistemin yolunu açma zamanıdır.” dedi.

Yeni anayasanın gerekliliğine de değinen Başbakan Yıldırım, şöyle konuştu: “AK Parti olarak 78 milyonun bir ferdini bile dışarıda bırakmayacak bir anayasa teklifini getireceğiz. Ondan sonra karar Meclis'indir. İnanıyorum ki bu Meclis savaş şartlarında bile bugünkünden daha güzel anayasasını yapan bu Meclis tarihi sorumluluğu en iyi şekilde yapacaktır. Diyelim ki olmadı, adres yine millettir. Her zaman siyasetin çözüm üretemediği yerde çare millettir, sandıktır. Mecbur kalmadıkça milletin önüne sorun götürmemek lazım.”

PKK’ye yönelik operasyonların bitmesini 3 şarta bağlayan Başbakan Yıldırım, “Bu beladan Türkiye'yi kurtaracağız. Şu anda her türlü tahribatı yapıyorlar. Mücadelemiz devam edecek. Arkasında kimlerin olduğunu da biliyoruz. Günü gelince bunların sırtını sıvazlayanlar bu yüce milletin yüzüne bakamayacaklar. Bize soruyorlar, 'Operasyonlar ne zaman bitecek' diye. 3 şartı var. Birincisi PKK ne zaman silahlarını bırakır, sivil vatandaşlarımızı rahatsız etmezse... İki; güvenlik kuvvetlerimize silah doğrultmazsa... Üç; vatandaşlarımız rahatça seyahat edinceye kadar hiçbir güvenlik problemi yaşamayıncaya kadar, kardeşlik sağlanıncaya kadar bu operasyonlar devam edecek. Bu terör grupları silahlarını gömerek cumhurbaşkanımızın da dediği gibi üzerine beton atıncaya kadar bu operasyonlarımız devam edecek.” diye konuştu.

Almanya’da 1915 olaylarına ilişkin bir oylama yapıldığını hatırlatan Başbakan Yıldırım, Almanya’nın gerçek bir dostluk testinden geçtiğini ifade etti. (İLKHA)