Gaziantep Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, kent genelinde trafik ihlali yaptıkları tespit edilen 156 sürücüye, 4 günde toplam 29 bin 25 lira para cezası uygulandığı açıklandı.

Valilikten yapılan açıklamada, trafik güvenliğini sağlamanın, trafik denetimiyle beraber sürücülerin ve yolcuların trafik kurallarına uymasıyla mümkün olabileceği vurgulandı.

Düğün sonrasında klakson çalarak ve dörtlü flaşör yakarak trafik akışını engelleyen vatandaşlar konusunda sık sık uyarıların yapıldığı belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“İl  Emniyet Müdürlüğü ekiplerince konunun üzerinde önemle durarak halkımızın ve araç sürücülerimizin can, mal ve trafik güvenliğini sağlamak için geçtiğimiz hafta basın yoluyla araç sürücülerine duyurularda bulunulmasına rağmen, bazı araç sürücülerinin aynı trafik ihlallerine devam ettikleri yapılan uygulamalardan anlaşılmıştır. İl Emniyet Müdürlüğünce yerinde yapılan uygulamalar ile MOBESE ve TEDES sistemlerinden alınan görüntüler üzerine Karayolları Trafik Kanunu'nun 72.maddesine göre; gürültü çıkararak kamunun rahatını ve huzurunu bozacak şekilde araç kullananlara ve 64. madde de bulunan araç ışıklarının kullanımıyla ilgili kural ihlali yapan sürücülere 25-29 Mayıs tarihleri arasında toplamda 156 araç sürücüsüne 29 bin 25 TL para cezası uygulanmıştır.”

Açıklamada ayrıca, sürücülerden düğün konvoylarında kendi hayatlarını ve trafik güvenliğini tehlikeye düşürecek, kamunun rahatını bozacak davranışlardan kaçınmaları istendi. (İLKHA)