Bingöl’e gelen AK Parti Genel Başkan yardımcısı Dr. Cevdet Yılmaz, Doğalgaz çalışmalarının Bingöl kent merkezine gelişi münasebetiyle yapılan açılışa katıldı.

Açılış törenine, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bingöl Milletvekili Dr. Cevdet Yılmaz, Kalkınma bakan yardımcısı Yusuf Coşkun, AK Parti Bingöl Milletvekili Enver Fehmioğlu, Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger, Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi ve davetliler katıldı.

Doğalgazla birlikte oluşan hava kirliliği ortadan kalkacak

Doğalgaz çalışmalarının Bingöl kent merkezine gelişi münasebetiyle yapılan açılışta konuşan Yılmaz, “Tesisatı ve dağıtımı belli bir süreç içinde olacak. Hayırlı uğurlu olsun Bingöllümüze ve insanımıza. Doğalgaz, hava kalitesi anlamda çok çok önemli. Doğalgazın kullanıldığı illerde özelikle kış aylarında hava kalitesinde çok ciddi iyileşme olduğunu görüyoruz. Özelikle okulların ve kamu kurumların olduğu bölgelerde maalesef birazda kömür kaliteli değilse ciddi bir kirlilik oluşabiliyor. Doğalgazla birlikte bu kirlilik ortadan kalkacak.” dedi.

 Yılmaz’ın açılış konuşması sonrasında yanına gelen bir vatandaş, Bingöl’e doğru dürüst hizmetlerin yapılmadığını belirterek, Bingöl Devlet Hastanesi, Çapakçur köprüsü ve benzeri kamu hizmetlerinin zamanında yapılıp teslim edilmemesine tepki gösterdi.

Yılmaz ve beraberindekiler daha sonra, İnalı mahallesinde temeli yeni atılan Medine Camii inşaatında incelemelerde bulunarak, mahalleye hayırlı olması temennisinde bulundu.  (Nihat Kanat-İLKHA)