Faili meçhul cinayetler soruşturmasını yürüten özel yetkili cumhuriyet savcıları, bu soruşturma ile Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekat Dairesi Başkanı Behçet Oktay`ın ölümüyle ilgili soruşturma arasında ``hukuki ve fiili irtibat bulunmadığı`` gerekçesiyle, Oktay`ın ölümüne ilişkin dosyanın savcısına iadesine karar verdi.

Faili meçhul cinayetlere ilişkin soruşturmanın tutuklu şüphelisi eski Özel Harekat polisi Ayhan Çarkın`ın bazı iddialarının basında yer almasının ardından, Oktay`ın ailesi Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına başvurarak Çarkın`ın tanık olarak ifadesinin alınmasını ve Behçet Oktay`ın ölümüyle ilgili soruşturmanın faili meçhul cinayetler soruşturmasıyla birleştirilmesini istemişti.

Oktay`ın ölümüne ilişkin soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcısı Mustafa Düzgün, geçen hafta Çarkın`ın ifadesini almış, ardından faili meçhul cinayetler soruşturmasını yürüten özel yetkili savcılara dosyayı göndererek, birleştirme konusundaki görüşlerini sormuştu.

Faili meçhul cinayetler soruşturmasını yürüten cumhuriyet savcıları Hakan Yüksel ve Mehmet Özgür, Oktay`ın ölümüyle ilgili soruşturma dosyası üzerindeki incelemeleri tamamladı.

Savcılar, ``Oktay`ın ölümü ile faili meçhul cinayetler soruşturması arasında hukuki ve fiili irtibat bulunmadığı`` gerekçesiyle, dosyanın savcı Düzgün`e iadesine karar verdi.

Özel Harekat Daire Başkanı Oktay, 25 Şubat 2009`da, Dikmen Keklikpınarı Caddesi yakınlarında park halindeki aracında, silahla ``intihar`` girişiminde bulunmuş, ağır yaralı olarak kaldırıldığı Gazi Üniversitesi Hastanesinde hayatını kaybetmişti.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, olaya ilişkin soruşturmada, ``başka birinin kastının ve katılımının bulunmadığı ve olayın, Oktay`ın kendi eylemi sonucu meydana geldiği`` gerekçesiyle takipsizlik kararı vermişti.

Oktay`ın ailesinin itirazı üzerine dosya Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesine gitmiş, mahkeme ``takipsizlik`` kararını kaldırmıştı.

Oktay`ın ailesi, olayın ``cinayet`` olduğunu ileri sürüyor.

AA