BATMAN-Sayısal Takograf Kartı Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde sadece Gaziantep`te Gaziantep Ticaret Odasında hizmet verirken, bundan böyle Batman ve çevre illerine ait karayolu ile yük ve yolcu taşımacılığı yapan firmaların Sayısal Takograf Kartının Batman Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde verilmeye başlandı.
 
Konuyla ilgili BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Nasıroğlu "21 Aralık 2011 tarihinde hizmet vermeye başladığımız Sayısal Takograf kartına bu güne kadar 29 başvuru yapılmış ve ilk 3 başvuru sahiplerine kartlarını teslim ettik. Bu çalışmanın Batman ve Bölge illerine önemli katkıları ve başvuranlar açısından rahatlık sağlayacağına inanıyoruz." Şeklinde konuştu.
 
BATSO`dan yapılan açıklamada, Sayısal Takograf Kartı`nın; Yurtiçi ve uluslararası karayolu ile yük ve yolcu taşımacılığı yapan taşıtlarda çalışan personelin çalışmalarına ilişkin karayolu araçlarının hareketinin ve sürücülerinin belli çalışma sürelerinin detaylarını otomatik veya yarı otomatik olarak göstermek ve kaydetmek için karayolu taşımacılığı yapan araçlara monte edilmesi tasarlanan kayıt cihazı olduğu belirtildi.
 
Açıklamada, cihazın aracın kat ettiği mesafe, aracın hızı, sürüş zamanı, diğer çalışma veya hazır bulunma süreleri, çalışma aralarını ve günlük dinlenme sürelerini kayıt etme özelliklerine sahip olduğu kaydedildi.
 
Veysi Demir-İLKHA