Heniyye, Meclis`e gitmeden önce de CHP genel Merkezi`ni ziyaret ederek CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştü. Heniyye, BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş`ı da TBMM`deki ofisinde ziyaret etti. Filistin Başbakanı İsmail Heniyye daha sonra MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli`yle bir araya geldi.
 
Heniyye, görüşmeler sırasında Filistin uzlaşısında gelinen nokta, Gazze Şeridi`nde yaşanan sıkıntılar, ilaç krizi, ablukanın olumsuz etkisi ve Kudüs kentinde yürütülen Yahudileştirme çalışmaları hakkında bilgi verdi.
 
İşgal ordusu tarafından Gazze Şeridi`ne açılan savaşın geride bıraktığı yıkımı anlatan Heniyye, "Filistin halkı özgür ve bağımsız olmayı istiyor" dedi.
 
Türkiye`deki temaslarını sürdüren Filistin Başbakanı İsmail Heniyye, bugün geldiği Ankara`da büyük ilgiyle karşılandı. Heniyye`nin Ankara`daki ilk durağı CHP Genel Merkezi oldu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Heniyye`yle makamında görüştü. İki lider, el sıkışarak kameralara poz verdi.
 
CHP liderini Gazze`ye davet eden Heniyye, görüşme sonrası bir açıklamada bulunmazken, "Selamünaleyküm" diyerek, zafer işareti yaptı. Heniyye daha sonra BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli`yi TBMM`de ziyaret etti.
 
Heniyye, Has Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş`u da unutmadı. Direnişin, Filistin tamamen özgürleşene kadar devam edeceğini vurgulayan Heniyye, "Bu süreçte, İsrail`de ister liberal, ister fanatik iktidarlar olsun, bu bizi etkilemez" dedi.
İsmail Heniyye, AK Parti Meclis Grup Toplantısı`na da katıldı. AK Parti milletvekilleri Heniyye`yi ayakta alkışladı. Erdoğan, konuşma yaptığı sırada salona giren Heniyye`ye `Hoşgeldiniz` dedikten sonra konuşmasını sürdürdü. Heniyye, grup toplantı salonunda oturarak Erdoğan`ın konuşmasını dinledi. Heniyye, daha sonra AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik ile görüştü.