İSTANBUL -  Emniyetin hazırladığı raporda da TÜBİTAK raporunda olduğu gibi harddiskten görüntülerin silindiği yönünde görüş belirtildiği ifade edildi.

İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nden alınan karar gereği, OYAK güvenlik şirketlerinin İstanbul ve Ankara şubelerinde arama yapılıyor. Aramalara ilişkin 9 kişi ise gözaltına alındı. Soruşturma kapsamında OYAK Genel Müdürü Şerif Çoşkun Ulusoy’un ofisinde de arama yapıldı. Ancak Ulusoy hakkında gözaltı kararı olmadığı öğrenildi.
 
Son operasyonların emniyetin hazırladığı rapor sonrasında başladığı kaydedildi. Savcılık adli emanete kaldırılan güvenlik kameralarına ait harddiskleri İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne gönderdi. Soruşturmayı yürüten savcı Muammer Akkaş, söz konusu harddisklerde herhangi bir silinme yapılıp yapılmadığının incelenmesini istedi. Söz konusu harddiskleri inceleyen emniyet, geçtiğimiz günlerde savcılığa raporunu ulaştırdı. Emniyet’in raporu da TÜBİTAK’ın raporuna benzer oldu. Raporda, Danıştay binasındaki güvenlik kameralarının kayıt yaptığı harddisklerin bir bölümünün geri döndürülemez şekilde silindiği belirtildi. Emniyetin bu raporunun ardından operasyon için düğmeye basıldı ve bu sabah aramalarla birlikte gözaltılar gerçekleştirildi.