Diyarbakır'da 6-7 Ekim 2014'te PKK'liler tarafından Yasin Börü, Hüseyin Dakak, Riyad Güneş ve Hasan Gökgöz'ün canavarca hisle katledilmelerine ilişkin, 17'si tutuklu 34 sanığın yargılandığı davanın 5. duruşması Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesinde bugün görülecek.

Saat 10.30`da Ankara Adliyesinde kapalı görülecek duruşmaya, mağdur yakınları ile çok sayıda avukatının katılması bekleniyor. Ayrıca siyasi parti ve STK temsilcileri Türkiye`nin dört bir yanından katılım bekleniyor.

Önceki duruşmadan satır başları:

Gizli tanıklar sanıkları teşhis etmişti

8 Mart`ta görülen duruşmada; 'Tunç' ve 'Zümrüt' kod adlı gizli tanıklar ifade verdi. Gizli Tanık Tunç, olay yerinde sanıklardan 7'sini görüp tanığını belirtti. Gizli tanık Zümrüt ise sanıklardan 8'ini olay yerinde gördüğünü söyledi.

Gizli tanık Tunç, teşhis ettiği kişilerden kimilerinin binanın 3. katından Yasin Börü ve diğer arkadaşlarını aşağıya attığını, kimilerinin ise aşağıya attıktan sonra bina girişinde onlara balta, satır ve sopalarla saldırıp katlettiklerini söyledi.

Gizli tanık Zümrüt ise, tutuklu yargılanan sanıklardan Uğur Doğanay`ın annesi ve önceki duruşmalarda tahliyesine karar verilen Yıldız Doğanay isimli kadın sanığın olaylarda bizzat gördüğünü ve Yıldız Doğanay`ı Yasin ve arkadaşlarının cenazesi başında zılgıt çekerek eylemcileri galeyana getirmeye çalıştığını ifade etti.

Gizli tanık Zümrüt ayrıca Yıldız Doğanay`ın, oğlu Uğur Doğanay`la birlikte başından beri olayların içinde olduklarını dile getirerek, “Yıldız Doğanay ve oğlu Uğur Doğanay bütün eylemlerde başı çekiyorlar. 4. kattan perdeyi halat gibi yapıp alt kata inerek gençleri vuran da yine Uğur Doğanay`ın ta kendisidir. Annesi de öldürülen gençlerin başında Kürtçe "Gebertin onları" diye bağırıp zılgıt çekerek kalabalığı gaza getirmeye çalışıyordu.” Şeklinde ifade verdi.

Ayrıca duruşmada sanıklardan birinin Hasan Gökgöz`ün babasına hitaben ‘İyi ki yapmışız` demesi üzerine kısa süreli bir gerginlik yaşanmıştı. Önceki duruşmada mahkeme heyeti tutuklu sanıklardan 9'unun tahliye talebi reddetmiş, bir sonraki duruşmanın kapalı gerçekleştirilmesine karar vermişti. (M. Hüseyin Temel – İLKHA)