Müslümanlar için önemli gün ve gecelerle birlikte Ramazan ayının da içinde bulunduğu üç ayların başlamasını müjdeleyen Regaib Kandili dolayısıyla, Batman Merkez Ulu Camii’nde ikindi namazını müteakip İl Müftüsü Turgut Erhan, müftülük mevlithan ekibi ve halkın katılımıyla bir program düzenlendi.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ve ardından ilahi, kaside, Kürtçe, Türkçe ve Arapça seslendirilen mevlit ile başlayan program, İl Müftüsü Turgut Erhan’ın üç aylar ve Regaib Kandili konulu konuşmasıyla devam etti.

Erhan, “Üç ayların içinde barındırdığı bu gecelerin biz Müslümanlar için ayrı hatıraları vardır. Bu gecelerde kararan kalplerimizi aydınlatmak, yorgun düşen ruhumuzu tazelemek, hayatın genel akışı içerisinde unuttuğumuz kulluk borçlarımızı hatırlamak, yeniden gerek Allah’a gerekse yaratıklara karşı vazife ve sorumluluklarımızı gözden geçirerek yenilenme fırsatı elde etmek, önümüze serilen bu zaman dilimlerini iyi değerlendirmek gerekmektedir. Bir taraftan bu tarz bir muhasebe yaparken diğer taraftan ibadet etmek, Kur’an okumak, Camii ve Mescidlere koşmak, Allah’ın rahmetinin buram buram yağdığı bu maneviyat ikliminden âzami derecede istifade etmek gerekir.” dedi.

“Mü’min gecenin âbidi, gündüzün yiğidi olmaya talip olmalı” diyen Erhan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bu kutsal gecelerini diriltemeyenlerin mânen ölü sayılacağı da bilinmelidir. Hiç şüphesiz üç aylar, geçmişin muhasebesini yapmanın, kendimizi öz denetime tâbi tutmanın, yapıp-ettiklerimizi yeniden değerlendirmenin, geleceğe yönelik planlar yapmanın, tedbirler almanın vaktidir. Bu mübarek gün ve gecelerde tövbe, dua, niyaz ve istiğfarlarımızla kendimizi affettirmeye ve Allah’a yaklaşmaya çalışmalıyız. Kendimiz, ailemiz, memleketimiz ve insanlık için ellerimizi açıp, huzur için huzura durup dualar etmeliyiz.”

Program; İl Müftüsü Erhan’ın yaptığı dua ve programa katılanlara verilen ikramlar ile son buldu.  (M.Fatih Akgül-İLKHA)