Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO), uygulanan sokağa çıkma yasakları ve yaşanan çatışmalar nedeniyle mağdur durumda olan Sur esnafı için hukuki bilgilendirme semineri düzenledi.

DTSO uzmanları ve esnafın katıldığı seminerde, hukuki bilgilendirme ve başvuru süreci hakkında Avukat Şivan Cemil Özen tarafından esnafa bilgi verildi.

Seminerde konuşan DTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Metin Aslan, can kayıplarının olduğu bir süreçte ekonomiden bahsetmenin çok güç olduğunu ancak ekonominin de hayatın bir parçası olduğunu belirtti.

Üyelerinin mağduriyet ve zararlarını karşılamak adına çalışmalar yaptıklarını dile getiren Aslan, “Bizzat uzmanlarımız tarafından gerçekleştirilen birebir görüşmeler ve saha çalışmaları neticesinde sektör raporları hazırlayıp, ilgili kurumlarla paylaştık. Bu doğrultuda sürecin takipçisi olmaya ve mevcut mağduriyetleri giderebilmek adına gerekli çalışmaları yapmaya devam edeceğiz.” dedi.

Esnaf ise bankalar ile yaşadığı kredi sorunlarını anlatarak, ticaretin normale dönmediğini ve zararlarının da devam ettiğini ifade etti. (İLKHA)