Van`da düzenlenen operasyonlarda aralarında belediye meclis üyesi ve öğretmenlerin de bulunduğu 10 kişi gözaltına alındı. Bunlardan Erciş ilçesi Belediye Meclis Üyesi H.Y. ile birlikte A.İ. tutuklanarak cezaevine konuldu.

Erciş Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından “Devletin Birliğini ve Bütünlüğünü Bozmak ve Silahlı Terör Örgüt Üyesi Olmak” suçlamasıyla ilgili yürütülmekte olan bir soruşturma kapsamında, düzenlenen operasyonlarda 2`si öğretmen 10kişi gözaltına alınmıştı.

Yapılan operasyonlarda; M.Y, M.D, M.S.G, B.Ö.Y, H.K, H.Y, A.İ, F.C, H.İ, S.Ç, isimli şahıslar gözaltına alınmış olup, şüphelilerden F.K. ve D.D. isimli kişilerin yakalanmasına yönelik çalışmaların devam edildiği bildirildi.

İl Emniyet Müdürlüğü`nden yapılan açıklamada, “Bahse konu şahısların ikametlerinde yapılan aramalarda ise çeşitli örgütsel dokümanlar (kitap, dergi, gazete, not kâğıtları, internet çıktıları vb.) ele geçirilmiştir. Ayrıca, gözaltına alınan H.Y. isimli şahsın Erciş Belediye Meclis Üyesi, M.Y. ve H.İ. isimli şahısların öğretmen olduğu tespit edilmiştir. Yapılan operasyonlar sonucunda gözaltına alınan şahıslardan M.Y, M.D, M.S.G, B.Ö.Y, H.K, F.C, H.İ. ve S.Ç. isimli şahıslar çıkarıldıkları adli makamlarca serbest bırakılmış, H.Y. ve A.İ.  isimli şahıslar ise tutuklanarak ilimiz F Tipi Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumu'na teslim edilmiştir.” denildi. (İLKHA)