Merkez İçmeler Mahallesi'ni mesken haline getiren uyuşturucu madde bağımlıları nedeniyle mahalle sakinlerini tedirgin oluyor. Madde bağımlılarının her gün çocukları ve mahallelileri tehdit ettiğini belirten vatandaşlar duruma tepki göstererek, yetkililerin görevlerini tam olarak yapmalarını istiyor.

Uyuşturucu kullanıcılarının mekânı haline gelen bölgelere müdahale edilmesini isteyen mahalle sakinleri, kendi çocukları ve özelikle okulla giden öğrencileri için endişe duyduklarını, yetkililerin bu konuya çözüm bulmasını istediler.

Konu hakkında daha önce yetkili birimlere bilgi verdiklerini ifade eden İçmeler Mahalle sakinleri konuya ilişkin gerekli tedbirlerin alınmadığını belirttiler.

Mahallerinin madde bağımlıların meskeni haline geldiğini söyleyen İçmeler Mahalle sakinlerinden Murat Belhe, "Bu mahallede oturuyorum. Gördüğünüz gibi madde bağımlıları mahallemizi mesken etmişler. Sandalyeler, baltalar ve ne deseniz var burada. Hemen karşıda bulunan İçmeler TOKİ konutlarında oturuyoruz. Çocuklarımızı taciz ediyorlar. Korkudan dolayı öğrencilerimiz okulla gönderemiyoruz. Okulla giden çocuğum eve geldi ağlıyor. Madde bağımlıları tarafından tehdit edildi. Tehdit edenlerden bir tanesi işte yanımda. Ben bunlardan davacıyım. Bunların cezaevine atılması gerekir." diyerek tepki gösterdi.

“Madde bağımlıları öğretmen dövdüler, mahalleliyi tehdit ediyorlar”

Madde bağımlılarının mahallelileri ve öğrencileri tehdit ettiğini belirten Belhe, “Burada gördüğünüz gibi bir yer yapmışlar ve 5-10 kişi hem mahallede bulunan gençler ve bunların başını çeken başka diğer mahallelerden gelip burada esrar ve diğer uyuşturucu çeşitlerini kullanıyorlar. Anne babalar nerdeler, neden çocuklarınıza sahip çıkmıyorsunuz?  Çocuklarınız gece evden kaçıp buraya gelip uyuşturucu kullanıyorlar. Burada yatıp kalkıyorlar. Mahalle muhtarı ilgileniyor. Jandarma bölgesi olduğu için onlara haber verdik gelip ilgilenmiyorlar. Söyledikleri biz bir şey yapamıyoruz. Bizler alıp savcıya ve mahkemeye çıkarıyoruz. Ondan sonra bırakıyorlar. Bu uyuşturucu kullananlar öğretmeni dövdüler, öğrencileri ve mahalleliyi tehdit ediyorlar. Bunlara bir çözüm bulunması gerekir.” ifadelerini kullandı.

“Başka mahalleden gelen bazıları bize zorla uyuşturucu kullandırıyorlar”

Madde bağımlıları ile beraber hareket ettiği iddia edilen 14 yaşındaki B.Ö. ise yaşadıklarını şöyle anlattı: “Ben Diyarbakırlıyım. Annem ve Babam Irakta yaşadıkları için İçmeler Mahallesinde dayımın yanında kalıyorum. Buraya bizi uyuşturucu kullanmaya gelip zorlayan ve tehdit edenler var. Bunlar 4-5 kişidir, bunlar, başka mahalleden geliyorlar. Yanlarında getirdikleri Esrar, kokain ve diğer uyuşturucu maddileri hem içiyor ve hem de burada benim abim olmak üzere diğer çocuk ve gençlere içiyorlar. Tehdit ettikleri için bizde onlara uymak zorunda kalıyoruz. Ama ben içmiyorum.”

“İhbar üzerine buraya jandarma operasyon yaptı” diyen B.Ö. hepimizi alıp götürdüler. Bize zorla uyuşturucu kullandıranları jandarma tanıyor. Bir ara 3 ay cezaevinde kaldılar ve bir süre sonra serbest kaldılar. Aynı zaman onlar hırsızlıkta yapıyor. Buraya gelenlere ve uyuşturucu kullananlara şunu söylemek istiyorum. Ben bir daha buraya gelip uyuşturucu kullanmayacağım. Gece dışarıda soğuk ve tehlikeli yerlerde kalacağınıza evinize anne ve babanızın yanına gidin. Annenizi ve babanızı üzmeyin.  İyi olun ve okulunuza gidin öğretmenlerinize saygılı olun. Bundan sonra ben bir daha kötü şeyler ve kötülerin yanına gitmeyeceğim.” şeklinde konuştu.

Uyuşturucu kullanıp mahalleliyi tehdit edenlere tepki gösteren mahalle sakinleri arasında kısa süreliğine yaşanan arbeden sonra B.Ö ve abesi olay yerine gelen Jandarma ekipleri tarafından alınarak gözaltına alındı. (İLKHA)