2015 yılı İşgücü İstatistiklerine göre yüksekokul veya fakülte mezunu 692 bin işsiz içinde 232 bin kişi ile "iş ve yönetim" mezunları ilk sırada yer alıyorken, İşsiz sayısının en az olduğu bölüm ise 3 bin kişi ile "Ulaştırma Hizmetleri ve Çevre Koruma" bölümü oldu.

TÜİK Malatya Bölge Müdürlüğünün 2015 yılı işgücü istatistikleri ile ilgili yaptığı analizlere göre Türkiye'de 3 milyon 57 bin işsiz var. En fazla işsiz 781 bin kişi ile ilkokul mezunları oldu.

Okuma yazma bilmeyen işsiz sayısı 59 bin, okuma yazma bilen fakat bir okul bitirmeyen işsiz sayısı 124 bin, ilköğretim, ortaokul ve dengi meslek okulu mezunu işsiz sayısı 722 bin, genel lise mezunu işsiz sayısı 373 bin, meslek lisesi mezunu işsiz sayısı 307 bin, yüksekokul veya fakülte mezunu işsiz sayısı 692 bin kişi olarak gerçekleşti.

Üniversite mezunlarında en fazla işsiz "İş ve Yönetim" bölümleri mezunlarında

Yüksekokul veya fakülte mezunu 692 bin işsiz içinde sırasıyla 232 bin kişi ile "iş ve yönetim" mezunları,  69 bin kişi ile "Öğretim Eğitimi ve Eğitim Bilimleri" mezunları, 65 bin kişi ile "Sosyal Bilimler ve Davranış Bilimleri" mezunları, 62 bin kişi ile "Mühendislik ve işleri" mezunları geliyor.

İşsiz sayısının en az olduğu bölümler ise 3 bin kişi ile "Ulaştırma Hizmetleri ve Çevre Koruma" mezunları, 4 bin kişi ile "Güvenlik Hizmetleri" mezunları, 4 bin kişi ile "Veterinerlik" mezunları ve 4 bin kişi ile "Gazetecilik ve enformasyon" mezunları oldu. (İLKHA)