Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy ile beraberindeki heyet, kısa bir zaman önce çatışmaların yaşandığı ve sokağa çıkma yasağının uygulandığı Bağlar ilçesinde esnafı ziyaret ederek, sıkıntılarını dinledi. Vali Aksoy, burada yaptığı açıklamalarda Sur ilçesinde devam eden yasağın, arama faaliyetlerinin bitmesinin ardından risk oluşturmayan, kontrol altındaki bölgelerde kademeli olarak kaldırılacağını söyledi.

Vali Hüseyin Aksoy, Bağlar esnafını ziyaret etti. Ziyaretler esnasında Vali Aksoy'a, Diyarbakır il Emniyet Müdürü Adnan Taşdan ve Bağlar Kaymakamı Tolga Toğan da eşlik etti.

Vali Aksoy ziyarette esnafın sıkıntılarını dinleyerek imkânlar dâhilinde yardımcı olacaklarını söyledi. Bugünün Regaip kandili olması vesilesiyle vatandaşların ve esnafın kandilini kutlayan Vali Aksoy, ziyaret esnasında çocuklarla da yakından ilgilenerek onlardan okullarını ve derslerini aksatmamalarını istedi. Ziyaret esnasında bir kahvehanede de oturan Vali Aksoy ve beraberindekiler, burada çay içerek vatandaşlarla bir süre sohbet etti.

Sohbetin ardından basın mensuplarına kısa bir açıklama yapan Vali Aksoy şunları söyledi: “Esnafımızın sorunlarını dinlemek ve bunlara çözüm bulabilmek için Bağlar Kaymakamımız ve İl Emniyet Müdürümüz ile bugün buradayız. Burada amacımız halkın huzur ve güvenliğini sağlamak ve varsa bir sorun bunları tespit ederek bunlara çözüm üretmek. Zaman zaman fırsat buldukça halkımızla esnafımızla bir arada olmak adına bu ziyaretlerimizi gerçekleştiriyoruz. Bundan sonrada fırsat buldukça ziyaretlerimize devam edeceğiz” dedi.

Sur’da yasağın kalkmasına ilişkin soruyu yanıtlayan Vali Aksoy, “Sur’da arama tarama faaliyetlerimiz devam ediyor. Herhangi bir bilgi vermek mümkün değil. Ancak arama tarama uygulaması bitip, güvenlik açısından risk oluşturmayan, kontrol altındaki bölgelere kademeli olarak müsaade edeceğiz. Belirli bir tarih şu aşamada vermemiz doğru değil. Bu ortam oluştuğu anda normalleşmeyi sağlayacağız.” açıklamalarında bulundu.

Açıklamanın ardından Vali Aksoy ve beraberindekiler alandan ayrıldılar. (M. Sıddık Bilge – İLKHA)