Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan son değerlendirmelere göre; genelinin az bulutlu ve açık, iç ve doğu kesimlerin yer yer parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Malatya, Elazığ, Bingöl, Muş, Bitlis, Ağrı, Van, Diyarbakır, Batman ve Siirt çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığının ülke genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi bekleniyor. Rüzgarın; genellikle kuzey ve kuzeybatı, güneydoğu kesimlerde güney ve doğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak esmesi bekleniyor.

Kar erimelerine dikkat

Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklığına bağlı olarak, Doğu Karadeniz`in iç kesimleri ile Doğu Anadolu`nun kuzey ve doğusunun yükseklerinde meydana gelebilecek kar erimelerine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği kaydedildi.

Bölgelerde hava

Marmara: Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Ege: Az bulutlu ve açık, öğle saatlerinden sonra iç kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Akdeniz: Az bulutlu ve açık, öğle saatlerinden sonra iç kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

İç Anadolu: Az bulutlu ve açık, öğle saatlerinden sonra güney ve doğu kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Batı Karadeniz: Az bulutlu ve açık, öğle saatlerinden sonra iç kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Az bulutlu ve açık, öğle saatlerinden sonra iç kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Doğu Anadolu: Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Malatya, Elazığ, Bingöl, Muş, Bitlis, Ağrı ve Van çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Güneydoğu Anadolu: Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Diyarbakır, Batman ve Siirt çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Bazı illerde hava nasıl olacak?

İstanbul: Az bulutlu ve açık 10/21

Ankara: Parçalı bulutlu 8/25

İzmir: Az bulutlu ve açık 13/26

Adana: Parçalı ve az bulutlu 12/29

Diyarbakır: Kısa süreli hafif sağanak yağışlı 6/23

Batman: Kısa süreli hafif sağanak yağışlı 6/24

Van: Çok bulutlu 3/16 (İLKHA)