İslamî Direniş Hareketi (Hamas), kendisine bağlı askeri kanadın düşmanla yapacağı esir takası anlaşmalarıyla Filistinli esirleri özgürleştirmeye hazırlandığını belirtti.

Hamas liderlerinden Muşir El-Mısri, Siyonist işgal rejimi zindanlarında bulunan bütün esirleri özgürleştirmek için El-Kassam Tugayları`nın 2'nci, 3'üncü ve 4`üncü anlaşmalara hazırlandığını söyledi.

Hamas hareketinin Toprak Günü münasebetiyle bugün Gazze`nin kuzeyinde yer alan Beyt Hanun / Erez Kapısı'nda yaptığı eylemde konuşan milletvekili Muşir El-Mısri, Hamas hareketinin neye mal olursa olsun düşmanı Filistin topraklarından çıkarıp bütün Filistin`i özgürleştirinceye kadar direnişe devam edeceğini belirterek, hareketin şu anda daha güçlü olduğunu ifade eti.

İşgalcinin 2006 yılında yapılan seçimlerden Hamas`ın zaferle çıkmasının ardından uyguladığı ablukanın Hamas`ın gücünü etkilemediğini hatırlatan El-Mısri, “Hamas bugün sadece tabancaya sahip değil. Hareket bugün füzelere, füze rampalarına, insansız hava araçlarına, düşmanın bildiği ve bilmediği başka silahlara da sahip” dedi.

El-Mısri`nin bu açıklamaları, El-Kassam Tugayları`nın elindeki Siyonist askerlerle ilgili bir bilgiyi karşılıksız vermeyeceğini belirtip, Netanyahu`nun söylediğinin aksine bu konuda bir çalışmanın olmadığını duyurmasından sonra yapması dikkat çekti.

Filistin Haber