Diyarbakır’ın Sur ilçesinde yaşanan çatışmalardan dolayı birçok esnaf kepenk kapatmak zorunda kalmış ve aylarca zarar uğramışlardı. Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy Sur ilçe esnafını ziyaret ederek sorunları dinledi.

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy,  Sur Kaymakamı Memduh Tura ve Emniyet Müdürü Adnan Taşdan ile birlikte sabah saatlerinde Sur esnafını ziyaret ettiler.

Melikahmet Caddesi sonunda bulunan Dört Ayaklı Minare'ye giden sokağın önünde açıklamalarda bulunan Vali Aksoy, vatandaştan ve esnaftan gelen talepleri alıp nasıl karşılayacakları ve neler yapabilecekleri adına bu ziyareti gerçekleştirdiklerini söyledi.

Vali Aksoy, "Bu noktada esnafımızı ziyaret ederek onlara hayırlı işler dilemek için ziyarette bulunduk. Vatandaşlarımızın memnuniyetlerini daha iyi noktalara ulaştırmak üzere ziyaretlerimizi gerçekleştiriyoruz. Vatandaşlarımızdan, esnafımızdan gelen talepleri alıp imkânlar ölçüsünde onları nasıl karşılayabiliriz, neler yapabilirizi konuşma adına bu ziyaretleri gerçekleştiriyoruz. Suriçi Diyarbakır'ın ticaretinin kalbinin attığı yer. Amacımız Diyarbakır'ı günlük normal yaşamına döndürmek ve sorunları ortadan kaldırmaktır." dedi. (Emrah Deniz, M. Hüseyin Temel-İLKHA)