Bağlar esnafı, HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanlığının "Alışverişimizi Sur ve Kaynartepe Esnafından Yapalım" çağrısını değerlendirdi. Sur ve Kaynartepe esnafının ciddi sıkıntılar çektiğini belirten esnaflar, çağrının moral olması açısından olumlu ve anlamlı bulduklarını söyledi.

Kaynartepe Mahallesi`nde sokağa çıkma yasağının ilan edilmesi ve çatışmalar nedeniyle büyük mağduriyetler yaşayan esnaf, söz konusu kampanyayı sevinçle karşıladıklarını dile getirdi.

Olaylar nedeniyle büyük zararlar yaşadıklarını belirten Yaşar Alican, mağduriyetlerinin hala devam ettiğine dikkat çekti.

HÜDA PAR`ın çağrısını sevinçle karşıladıklarını aktaran Alican, “HÜDA PAR`dan böyle bir şey bekliyorduk. Çünkü esnaf ziyaretleri yapıyor, olaylardan önce de sıkıntımızı dinliyorlardı. İnşallah çağrıları insanlarımıza moral kaynağı olur. En azından yanımızda olduklarını, bize sahip çıktıklarını biliyoruz. Bu kritik dönemde bizi görmeleri bizi çok sevindirdi.” dedi.

"Halkımızdan isteğimiz, Sur ve Kaynartepe esnafına destek olmalarıdır"

Çatışmaların, kendilerini maddi ve manevi yönden olumsuz etkilediğini dile getiren Mehmet Köşe, “Esnafın ve insanların yaşadıkları bizi derinden etkiledi. Psikolojik açıdan bizi yaraladı. İnşallah bir daha böyle durumlar yaşanmaz. Diğer semtlerde yaşayan halkımızdan isteğimiz, Sur ve Kaynartepe esnafına destek olmalarıdır. Bizlere daha fazla destek verilmesini istiyoruz. HÜDA PAR`ın başlattığı böyle bir kampanyayı olumlu karşılıyoruz. Daha önce biz Bağlar esnafı olarak Sur`daki esnafa destek olmak istemiştik. Ama şimdi bizim başımıza böyle bir durum geldi.” diye konuştu.

Yıllardır Kaynartepe Mahallesi`nde esnaflık yapan Lami Kaçmaz da “Artık huzur gelmesini istiyoruz. Halk da esnaf da huzura kavuşsun. Biz, çatışma ve çukur siyasetini istemiyoruz. Esnafa destek sunulmalıdır. Bu kampanyayı destekliyoruz. Güzel bir uygulamadır. Esnafın yükü bir nebze de olsa hafifleyecek.” şeklinde konuştu.

“Sur ve Kaynartepe esnafından yapılacak alışveriş yükümüzü hafifletecek”

Esnafın yaşadığı mağduriyetlerin giderilmesini isteyen Muzaffer Kaptım ise Sur ve Kaynartepe esnafından yapılacak alışverişin, esnafın yükünü hafifleteceğini vurguladı. (Hamza Adiyaman-İLKHA)