Sokağa çıkma yasağının devam ettiği Sur ilçesine incelemelerde bulunmak üzere gelmesi beklenen Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Cuma namazını Diyarbakır Ulu Camii’nde kılacağı belirtildi.

Davutoğlu’nun, Sur ilçesinde yaşanan gelişmeler ve bölgeyle ilgili yapılması beklenen çalışmalar hakkında değerlendirmelerde bulunacağı ifade edildi.

Tarihi Fatih Paşa (Kurşunlu) Camii, Hazreti Süleyman Camii, Arap Şeyh ve Hasırlı Camileri, Dört Ayaklı Minare ile Ermeni Katolik ve Ermeni Protestan Kilisesi'ndeki tahribatların giderildiği ve büyük hasarlar için yeniden restorasyon çalışmasının yapılacağı bildirildi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal ve Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz bölgedeki gelişmeleri yakından takip ediyor. Kentsel dönüşüm planları, Sur'daki restorasyon süreci, rehabilitasyon süreci için yapılması gerekenler ve izlenecek yol haritasının çerçevesi  Başbakan Davutoğlu'na aktarılacak. Sur'un kültürel varlığının korunması ve yeniden rehabilitasyonu için gerekli adımların atılacağı ifade edildi. (M. Sıddık Bilge – İLKHA)