Plastik enjeksiyon ile üretim yapan ve plastik kalıp imalatı gerçekleştiren firma temsilcilerinin katıldığı eğitimde konuşan PAGEV Yönetim Kurulu Sekreter Üyesi Cemil Çakar, plastik sektörüne hizmet için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini söyledi.
PAGEV’in eğitimlerini Anadolu şehirlerinde de yapmaya başladıklarını ve yakın zaman önce Konya’da bulunan plastikçilerle eğitim çerçevesinde buluştuklarını dile getiren Çakar, “Gaziantep önemli bir plastik işleme şehri. Burada aldığınız eğitimin sizlere faydalı olup olmadığını bizlere bildirmeniz bizi mutlu eder. İleriki zamanlarda başka konularda da eğitim talebiniz olursa o konuda da yardımcı olmaya hazırız.”dedi.
Çakar, “Bilinçli ve verimli üretim kaliteli üretim yapılmasına vesile olalım. Üretim tesislerinde elektriği ve hammaddeyi doğru kullanmak çok önemlidir. En düşük fireyle üretim yapmak rekabet için çok önemli konulardır. Bizler sizlerin bilinçli üretim yapması için katkı vermeye çalışıyoruz. İnşallah faydalı oluyoruzdur. Katılımlarınız için çok teşekkür ederim.”ifadelerini kullandı.
Daha sonra Plastik Eğitim Uzmanı Engin Cantürk, plastik enjeksiyon teknolojisi ve prosesi konusunda sunum yaptı. Günümüzde, plastik enjeksiyon ile imalat süreçlerinde, işleme prosesini iyi bilmek gerektiğini kaydeden Cantürk, bunun imal edilecek ürünün kalitesi ve maliyetleri üzerinde direkt etkili olduğunu söyledi.
Enjeksiyon prosesi ile imalat yapan işletmelerin genelinde, plastik enjeksiyon prosesinin teorisine hakim olunmaması ve hatalı ürünlerdeki duruşlardan ötürü makinelerin çalışma kapasitelerinin düştüğünü, bunun işletmeler için zaman ve para kaybına yol açabildiğini kaydeden Cantürk, “Plastik Enjeksiyon Teknolojisi eğitimi proseste verimliliği sağlamak, yüksek maliyetleri düşürmek, karşılaşılan sorunların doğru ve zamanında çözülmesini sağlamak amacıyla düzenleniyor. Günümüzde, plastik enjeksiyon ile imalat süreçlerinde, işleme prosesini iyi bilmek, imal edilecek ürünün kalitesi ve maliyetleri üzerinde direkt etkilidir.”şeklinde konuştu.
Cantürk, enjeksiyon prosesi ile imalat yapan işletmelerin genelinde, plastik enjeksiyon prosesinin teorisine hakim olunmaması ve hatalı ürünlerdeki duruşlardan ötürü makinaların çalışma kapasiteleri düşmekte, işletmeler için zaman ve para kaybına yol açmakta olduğunu da sözlerine ekledi.
Cantürk, daha sonra, "Plastik Enjeksiyon Teknolojisi Eğitimi" konusu kapsamında hazırlamış olduğu sunumunda, "Plastik Enjeksiyon Teknolojisi Eğitimi (Seviye 1)", Temel Polimer Kimyası, Polimerlerde Yapı Özellik İlişkisi, Plastik Enjeksiyon İşleme Tekniği, Plastik Enjeksiyon Makinesi, Enjeksiyon makinesi kavramları konularıyla ilgili teknolojiler ve sorunlar konularında açıklamalarda bulundu. (İLKHA)