Tarsus Kaymakamlığı’nın himayesinde İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile İlçe Sağlık Müdürlüğü’nün işbirliğinde başlatılan '3. Bahar Yaşlılara Saygı ve Temiz Evim Projesi' kapsamında kimsesi olmayan ya da sağlık sorunları nedeniyle ev işlerini ve kendi bakımlarını yapamayan maddi durumları olmayan yaşlıların hayata tutunması için evlerin temizliği, yemek ve kişisel bakımları yapılıyor.

'3.Bahar Yaşlılara Saygı ve Temiz Evim Projesi'nin işleyişini yerinde gözlemleyen Tarsus Kaymakamı Bekir Atmaca beraberinde İlçe Sağlık Müdürü Dr. Füsun Kaleli ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Kemal Yıldırım ile hizmet verilen vatandaşları ziyaret etti.

Proje kapsamında çalışmaları yerinde gören Tarsus Kaymakamı Bekir Atmaca yaptığı açıklamada ilçede tek başına yaşayan yaşlı ve hastaların ihtiyaçlarını evlerinde gidermek için çalışma başlattıklarını söyledi.

Oluşturulan projeden yüz kişinin faydalandığını belirten Atmaca, "Huzurevinde kalan 50 vatandaşımıza da bu proje doğrultusunda hizmetlerimiz devam ediyor. Özellikle kendi başına evin işlerini temizliğini, yemeğini yapmayacak durumda olan vatandaşlarımızın evlerini az önce gördüğünüz gibi temizliyor arkadaşlarımız. Varsa kirli çamaşırlarını alıyoruz ve bunları bizim merkezi sistemde yıkayıp, ütüleyip tekrardan geri getiriyoruz. Yine bu proje doğrultusunda vatandaşlarımıza haftanın altı günü sıcak yemeklerini getiriyoruz.  Projenin bedeli 176 bin 780 TL, bu projenin içerisinde temizlik malzemelerinin tamamı artı çalışan personelin ücretleri hepsi içinde. Yine proje kapsamında aldığımız karar doğrultusunda, evde tek başına banyo yapamayacak yaşlı vatandaşlarımızı da ilçemizde bir hamam ile anlaşarak belli gün aralıklarla hamama götürüp o hizmeti de sunacağız.” dedi. (Abdulhakim Kurt-İLKHA)