Diyarbakır Valiliği merkez ilçeler dâhil olmak üzere 17 belediyeden ‘Kanunsuz Eylemler` başlığıyla ikinci bir emre kadar yol, kaldırım ve benzeri çalışmaların durdurulmasını istedi ancak belediye şimdiye kadar ertelediği Seyrantepe Sanayi (Kuçe) Mahallesi`nde parke döşeme çalışması başlattı.

Son zamanlarda PKK`lilerin parke taşlarından barikatlar yapmaları üzerine Valilik belediyelere gönderdiği yazıda ikinci bir emre kadar yol, kaldırım ve benzeri çalışmaların durdurulmasını istedi. Buna rağmen belediyenin Yenişehir ilçesi Seyrantepe Sanayi (Kuçe) Mahallesi`nde parke çalışmalarına başlaması halkı tedirgin etmeye başladı.

Mahalle sakinleri, bu süreçte belediye araçları tarafından sokaklarına paletler halinde yığılan taşlardan rahatsız olduklarını, kaygılandıklarını söylediler. Mahalleli, geçtiğimiz günlerde PKK`liler tarafından bu semtte olayların başlatılacağını, bu yüzden evlerin kapılarının açık bırakılmasını istediğini iddia etti. Sur`dan sonra Bağlar`a sıçrayan çukur ve barikatların Sanayi Mahallesi`ne de taşınmasından halk endişe ediyor.

Kimi mahalleli, Valilik yetkililerinin defalarca, bölgeye gelerek çalışmaların durdurulmasını ve parke taşlarının kaldırılması yönünde uyarılar yaptığını ancak belediye yetkililerinin umursamadığını dile getirdi.

İsmini vermek istemeyen bir mahalleli ise bu çalışmaların yıllardan beri halkın ısrarına rağmen yapılmadığını ancak çatışmalı sürecin başlamasıyla beraber araçlarla parke taşı getirildiğini söyledi.

Valilik uyardı

Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan uyarıda ise şu ifadelere yer verildi: "Son dönemlerde ilimiz ve dış ilçelerde PKK/KCK terör örgütü mensupları ve işbirlikçileri tarafından özellikle hendek kazma, barikat kurma, kum, hafriyat dökmek ve çöp konteynırları ile yolları kapamak sureti ile sözde özerklik ve kanton bölge ilan etmek amacıyla birçok yasadışı terör eylemi meydana gelmiş, özellikle hendek kazma ve barikat oluşturmak suretiyle güvenlik güçlerinin görevlerini engelleme ve kamu düzenin bozulmasına yönelik eylemlerde belediye hizmetlerinde kullanılan kum, parke taşları ve kaldırım taşlarının kullanıldığı değerlendirilmiş ve gözlemlenmiştir. Bu nedenlerden dolayı ilimiz dâhilinde meydana gelebilecek ve kamu düzenini tehlikeye düşürebilecek olayların engellenebilmesi amacı ile belediyeniz sınırları içerisinde yol ve kaldırım yapım çalışmalarında asfalt, kum, parke taşı ve kaldırım taşı kullanımını içeren fen işleri çalışmalarınızın valiliğimiz tarafından verilecek ikinci bir emre kadar durdurulması ve herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi hususunu rica ederim." (M. Sıddık Bilge –İLKHA)