Gaziantep’te silah, uyuşturucu ve sigara kaçakçılarına yönelik gerçekleştirilen 11 farklı operasyonda 11 kişi tutuklanırken, operasyonlarda 1’i kaleşnikof olmak üzere 13 adet değişik marka silah, 175 bin kaçak sigara ve 127 kilo esrar ele geçirildi.

Gaziantep Valiliği’nden yapılan açıklamaya göre, ilk olarak gerçekleştirilen 3 farklı operasyonda araç ve depolara yapılan baskınlarda toplamda 175 bin kaçak sigara ele geçirildiği belirtilirken, bu olayla ilgili gözaltına alınan 2 kişi ise tutuklandı.

Açıklamanın devamında, Gaziantep genelinde uyuşturucu madde ticareti yapmak isteyen şahısların olduğunun tespit edilmesi üzerine, M.N.A, ve M.A. isimli şüpheli şahısların ikametine operasyon yapıldı.  Operasyonda 5 kilo esrar, 3 adet değişik markalarda av tüfeği, 1 adet ruhsatsız tabanca, 2 adet terazi, 110 adet değişik boy ve ebatlarda fişek ve İstanbul Bayrampaşa Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü önünde düzenlenen silahlı saldırıda kullanılan aynı model 2 adet SHE marka otomatik silahın ele geçirildiği bildirildi.

Yapılan operasyonda göz altına alınan M.N.A. ve M.A. isimli zanlıların emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildikleri adli makamlarca tutuklandığı ifade edildi.

122 kilo esrara 6 tutuklama

Açıklamanın sonunda ise yine kent genelinde 6 farklı adreste düzenlenen arama ve kontroller sonucunda 122 kilo esrar ele geçirildiği belirtilirken, operasyonlarda uyuşturucu madde ticareti yapmak suçuyla gözaltına alınan Z.D, A.A., N.P, N.D., M.C. ve U.K isimli şüpheli şahısların sevk edildiği adli makamlarca tutuklandığı bildirildi.

Silah kaçakçısı 1 kişi gözaltına alındı

Gaziantep’in Şahinbey İlçesinde yer alan D.B. isimli şüpheli şahsın ikametine yapılan operasyonda ise 1 adet AK-47 Kalaşnikof tüfeği ve bu silaha ait 3 adet şarjör ile 490 adet Kalaşnikof fişeği,  1 adet tabanca ve bu silaha ait 225 adet fişek ve 1 adet tek kırma olarak tabir edilen av tüfeği ele geçirildiği,  kaçak silah olayına karışan D.B. şüpheli şahısın yakalanarak yasal işlemlerinin ardından sevk edildiği adli makamlarca tutuklandığı belirtildi.  (İLKHA)