Gündemde sıcaklığını koruyan ve yurt genelinde kitlesel basın açıklamalarıyla kınanan Özgür Gündem Gazetesinin yayımladığı Peygamber`e hakaret içerikli karikatürüne tepkiler gelmeye devam ediyor. Peygamber Sevdalıları Platformu Şanlıurfa İl Koordinatörlüğü tarafından Balıklıgöl Platosunda gerçekleştirilen kitlesel basın açıklamasına katılan İslami STK`lar ve Şanlıurfa halkı, yerli Charlie Hebdo tanımlamasında bulundukları Özgür Gündem Gazetesine çok sert tepki gösterdi.

İlke Haber Ajansına (İLKHA) konuşan İslami STK`lar ve Şanlıurfa halkı, peygamber efendimize yönelik yapılan bu saygısızlığa herkesin tepki göstermesi gerektiğini söyledi.

"Peygambere yapılan hakaretten daha büyük bir hakaret yoktur"

Müslümanları uyanışa davet eden Hukukçu Emin Güneş, “Artık bunlar her alanda kendilerini güçlü hisseden ve fırsat buldukları halde aldıkları ihaleler gereği olarak peygamber efendimize ve diğer kutsallarımıza saldırıyorlar. Bunu kıyıda köşede dergilerde ve sosyal medyalarında paylaşıyorlar. Biz de Müslümanları uyanışa davet ediyoruz. Onun için biz de üzerimize düşeni yapıyoruz. Onların her türlü saldırılarını deşifre etmeye devam ediyoruz. Kendileri İslam`ın zulme karşı kalkan olmasını bahane ederek 'işte biz de zalimlere karşıyız' havasına giriyorlar. Şirkten daha büyük zülüm yoktur. Asıl zülüm onların yaptıklarıdır. Peygambere yapılan hakaretten daha büyük bir hakaret yoktur. Bu aldatma ve film artık bitmek zorundadır.” İfadelerini kullandı.

"Önemli olan Müslümanların burada kendi tavırları nasıl olacağıdır"

Her fırsatta İslam`a ve Müslümanlara saldıran bu zihniyeti yerli Charlie Hebdo`lar olarak tanımlayan İHH Şanlıurfa Temsilcisi Behçet Atilla, “Bu olanlar, bunların yerli Charlie Hebdo`lar olup bu toplumdan ne kadar uzak olduklarının göstergesidir. Bu, İslam`a ve Müslümanlara yapılan ilk ve son hakaret olmadığını biliyoruz. Önemli olan Müslümanların burada kendi tavırları nasıl olacağıdır.  Sivil toplum kuruluşları ve Müslüman halkımızın bunların yaptıklarına karşı sesiz kalmayacaklarını ve gerekli tepki vermelerini bekliyoruz. Bizim buradan çıkaracağımız ders Müslümanların uyanık olmaları ve kimin neye hizmet etiklerini bilmelidirler.” diyerek Müslümanları tepki göstermeye çağırdı.

“Biz Müslümanlar olarak bu yayınlanan karikatürde çok rahatsız olduk" diyen İlköncüler Derneği Başkanı Mustafa Tosun, "Bu insanlar Müslümanları rahatsız edecek bu tür görüntülerden vazgeçmeleri lazımdır. Bu şekilde Müslümanları tahrik ederek bir yere varamayacaklarını bilmelidirler. Ve bunun hesabını Allah`a vereceklerini bilmeleri lazımdır. Bu anlamda bizler Müslümanlar olarak bütün kardeşlerimizle bir araya gelip ses veriyoruz. Ve sesimizi yükseltiyoruz. Hz. Peygambere karşı yapılan bu saygısızlığı ve hakareti asla kabul etmiyoruz.” şeklinde konuştu.

 “Peygamber Efendimize yapılan hakaret hiçbir zaman kabul edilemez” diyen Sevgi Durmaz, şöyle konuştu: “ Biz Müslümanlar olarak bu tür hakaretlere daima tepki vereceğiz. Biz, Peygamber Efendimizi anne ve babamızdan daha çok seviyoruz. Bunların amaçları İslam`ı ortadan kaldırmaktır. Çünkü Peygamberimizin sünneti olmadığı zaman dünya onların istediği gibi olur. Onlar da Ebu Cehil`in soyundan geldikleri için onların yolunu sürdürüyorlar. Ebu Cehil`lerin sonları hiçbir zaman gelmediği gibi biz de Allah Resulüne yapılan hakaretleri hiçbir zaman kabul etmeyeceğiz.”

Tüm Müslümanların tüm farklılıklarına rağmen birleşmesi gerektiğini söyleyen Genç Bakış Derneği Başkanı Emine Yüksel ise “Urfa`da böyle duyarlı kardeşlerimizin olması bizi çok sevindirdi. Ben bir bayan olarak bayanlardan da gurur duydum. Maşallah epey kalabalık ama biz biraz geç katıldık yine de çok güzeldi. Bütün Müslümanların Peygamber Efendimize karşı duyarlı olmaları lazımdır.” ifadelerini kullandı. (Ramazan Casuk/Hüseyin Yetmiş-İLKHA)